-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo karantino pabėgo į saulėtą salą: „Man čia yra saugiau nei šiuo metu Lietuvoje“

Socialiniai tinklai mirgėte mirga nuo vaizdų iš saulėtų šalių, į kurias paspruko dalis iš namų dirbti galinčių lietuvių. Trumpos dienos, šaltis, krituliai ir ilgas užsidarymas stipriai pakenkė daugelio emocinei būsenai, o ją pagerinti gali ir aplinkos pakeitimas, ir daugiau saulės, kurią lengviau pagauti užsienyje.
Darbas paplūdimyje
Darbas paplūdimyje / Antono Shuvalovao/ Unsplash nuotr.

Nors už keliones pandemijos metu lietuviai mėgsta smerkti, viešųjų ryšių specialistas Tomas, sako, kad išvykęs jaučiasi po ilgo laiko vėl tapęs savimi. Išsinuomojęs namą su terasa ir baseinu pašnekovas teigia negalvojantis, kiek kainuos visa viešnagė ir nėra nusprendęs, kada grįš atgal. Nors pati kelionė į Tenerifę užtruko, tačiau buvo verta dėl daugybės priežasčių. Jis papasakojo apie emocinės būklės pokyčius, kelionių ypatybes šiuo metu ir kainas Tenerifėje.

Ilgai svarstėte – išvykti, ar likti dirbti Lietuvoje?

– Apsisprendimas vyko pakankamai greitai, sausį, kai buvo pratęstas karantinas, uždraustas išvažiavimas iš savivaldybės, daug negalvojau. Iš namų dirbau seniai, rutina, tie patys namai – viskas tapo nepakeliama, tad greitai sumąstėm išskristi. Tiesa, uždelsėme ieškodami pigesnių variantų, bet nepavyko rasti.

Nesijaudinote dėl pasaulinės pandemijos?

– Manęs tai nebegąsdina, nes šiemet buvau keletą kartų išvykęs: spalį – į Graikiją, paskui į Ispaniją. Galima sakyti, peržengiau tą visuotinį baimės sindromą. Gyvenant Lietuvoje ir nuolat sekant informaciją, susiformuoja tarsi perdėta baimė. Užsienyje situacija – kardinaliai priešinga. Graikijoje, pavyzdžiui, absoliučiai jokios baimės nejaučiau, žmonės elgiasi visiškai kitaip nei pas mus, kitaip gyvena. Visi žino, kad koronavirusas yra, tačiau gyvenimas sukasi ne aplink jį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius