Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuodėmingoji Pataja – turistų džiaugsmas, tajų gėda

Sodoma ir Gomora žemėje. Taip pavadinčiau vieną populiariausių Tailando miestų Patają. Ir iš karto atsiprašau visų, kurie kasmet vyksta atostogauti į šį, mano nuomone, nesusipratimą. Man, ten buvusiai daugiau nei 20 kartų, net neapsiverčia liežuvis šį miestą pavadinti kurortu, nors jis ir turi priėjimą prie Tailando įlankos.
Pataja
Pataja / 123rf.com

Tad kaip kadaise ramus žvejų kaimelis virto sekso turizmo sostine, kurios pagundų bangose kasmet maudosi milijonai vyrų iš viso pasaulio?

Trumpa istorija

Daugiau nei prieš 60 metų Pataja, kokia ji mums pažįstama dabar, net neegzistavo. Kiek daugiau nei už 100 kilometrų nuo šalies sostinės Bankoko įsikūrusi gyvenvietė buvo paprasčiausias žvejų kaimelis. Tačiau ramu čia buvo, kol prasidėjo Vietnamo karas. Tailando valdžia leido amerikiečiams įkurti savo karines bazes buvusioje Siamo įlankoje esančiame kaime.

Įsivaizduokite atvykstančius penkis didžiulius sunkvežimius, pilnus jaunų kariškių. Atvykėliai buvo sužavėti draugiškų vietinių ir apie puikiai praleistą laiką pradėjo pasakoti ir kitiems. Netrukus čia pradėjo vykti ir jūrininkai.

Daugiau nei per 60 metų Pataja virto visame pasaulyje garsiu miestu, į kurį tiek vieniši, tiek vedę vyrai vyksta ieškoti meilės.

Atsiradus paklausai, atsirado ir pasiūla. Patajoje pradėjo kurtis nauji viešbučiai, svečių namai, kavinės, restoranai ir barai. O kur daug vienišų ir meilės ištroškusių vyrų, ten atsiranda ir ją siūlančių moterų. Moterys, norinčios užsidirbti keletą batų (vietinė valiuta), į Patają vyko net iš Bankoko ir kitų aplinkinių miestų ar gyvenviečių.

Į atsiradusį naują traukos tašką vyko ir vyrukai bei vadinamieji „ladyboy“. Kaip sakoma, kiekvienam pagal skonį. Štai taip daugiau nei per 60 metų Pataja virto visame pasaulyje garsiu miestu, į kurį tiek vieniši, tiek vedę vyrai vyksta ieškoti meilės; kur minios turistų mėgaujasi sekso ir „ping pong“ šou, o naktinėje Walking Street gatvėje linksmybės tęsiasi iki paryčių arba iki tol, kol ištuštėja klientų piniginės.

123rf.com/Pataja
123rf.com/Pataja sekso turistams siūlo beveik viską

Nusikaltimas be bausmės

Nors daugeliui vyrų Pataja yra nevaržomos ir neįpareigojančios meilės simbolis, šis miestas yra vienas pavojingiausių visame Tailande. Net lyginant su Bankoku, kuriame gyvena daugiau nei 18 mln. gyventojų, nusikalstamumas Patajoje yra daug didesnis.

Itin pavojinga Patajoje vienam vaikščioti naktį, tuomet apiplėšimų ir užpuolimų tikimybė stipriai padidėja. Tai atskleidė 2015 m. vykdyta Tailando turistų apklausa. Atsakydami į klausimus šalies svečiai turėjo įvertinti nusikalstamumo lygį nuo 0 (visiškai saugu) iki 100 (nesaugu).

Mieste, kuris savo dydžiu prilygsta Marijampolei, sezono metu gyvena apie 1 mln. gyventojų, o per metus atvyksta apie 9 mln. turistų.

Ne kartą pasaulio naujienų portaluose teko skaityti pranešimus apie vagystes, užpuolimus, žmogžudystes, susijusias su miestą lankančiais turistais. Taip pat ne kartą čia buvo pastebėti visame pasaulyje ieškoti nusikaltėliai, nes Patajoje labai lengva paskęsti minioje.

Mieste, kuris savo dydžiu prilygsta Marijampolei, sezono metu gyvena apie 1 mln. gyventojų, o per metus atvyksta apie 9 mln. turistų.

Tad patys galite įsivaizduoti, kas vyksta tokioje košėje žmonių, iš viso pasaulio atvykusių gyventi ar atostogauti į Patają. Nerimą kelia ir tai, kad teisybės ar apsaugos jums nesuteiks net policijos pareigūnai, nes korupcijos ir kyšių lygis siekia beveik 93 proc.

Pati ne kartą mačiau pareigūnus, sėdinčius garsiojoje Walking Street gatvėje, kai čia pat buvo siūlomi sekso ir kiti suaugusiems skirti šou, išsirengusios ir užpakalius raitydamos merginos kvietė užeiti į uždarus barus ar klubus.

Nors anksčiau už narkotikų platinimą Tailande netgi buvo skiriamos mirties bausmės, dabar pareigūnai per pirštus žiūri į tai, kad Patajoje narkotinių medžiagų vartojimas ir platinimas siekia 78 proc.

Astros Petkūnaitės nuotr./Tailando miestas Pataja sekso turistams siūlo viską, ko jie pageidauja
Astros Petkūnaitės nuotr./Patajoje netrūksta ir natūralių gražuolių, ir vadinamųjų ladyboy'ų

Pavojingi meilės žaidimai

Kiekvieną kartą atvažiavusi į Patają, matau pilnas gatves tradicinių porų, taip vadinu baltojo (farango) ir tajės poras. Senoliai, atvykę į šį miestą, žino, kad lengvai gaus meilės, tokios, kokią jie gali priimti – sekso, pasiglaustymų, gal tik bučinių ar apkabinimų. O gal tik kompanijos pokalbiams, kurie dažniausiai vyksta tik iš turisto pusės, nes reta tajė gerai kalba angliškai.

Sutapimas ar ne, bet tuo metu jie niekuomet nebūna vieni, jų mergina tajė visuomet būna namuose, bet „niekada“ neįtaria, kad jos draugužis ruošiasi nusižudyti.

Dažniausiai jos žino tik pagrindinius žodžius, tad didžiąją laiko dalį tiesiog linksi ir pritaria viskam, ką sako jos klientas. Jos padeda pagyvenusiems ir kompanijos ieškantiems turistams ir tai turbūt vienintelis jų „darbo“ pliusas. Nes visi kiti santykiai gali lengvai peraugti į nusikaltimą.

Ne vieną kartą naujienų portaluose teko skaityti apie incidentus, nutikusius Patajoje. Dažniausias jų – užsieniečio savižudybė iššokant per daugiaaukščio balkoną. Sutapimas ar ne, bet tuo metu jie niekuomet nebūna vieni, jų mergina tajė visuomet būna namuose, bet „niekada“ neįtaria, kad jos draugužis ruošiasi nusižudyti.

Vėliau, kalbinamos policijos pareigūnų, jos kartoja tą pačią maldelę: „Mes tą vakarą susipykome, jis susinervino ir išėjo į balkoną parūkyti. Apie tai, kad jis nusižudė, aš supratau nesulaukusi jo kambaryje.“

Net jei vyriškis neparsiveda naujos draugės į viešbutį ar nuomojamą kambarį, jam kyla pavojus. Nes jei jį, besinaudojantį prostitutės paslaugomis viešnamyje, sugaus policija, lauks dideli nemalonumai. Kūno pardavinėjimas Tailande, kad ir kaip sunku būtų tuo patikėti, yra nelegalus, todėl sugautam klientui teks arba sėsti į kalėjimą, arba dažniausiai susimokėti didžiulę baudą.

Taip pat niekada negali žinoti, ar su tavimi visą vakarą esanti mergina yra tikra mergina, ar ladyboy'us. Ne kartą girdėjau istorijas apie tai, kaip turistas, „išpakavęs“ dovanėlę savo viešbučio kambaryje, supranta, kaip talentingai buvo apgautas. Tuomet ir kyla konfliktas, kuris gali baigtis net muštynėmis.

Tajų gėda

Žinau, kad atsiras daug keliautojų, kurių nuomonė apie Patają bus kitokia, tačiau vietiniai tajai šį miestą dažniausiai aplenkia. Jie taip pat piktinasi, kai internete išplinta vaizdo įrašai iš Walking Street gatvės.

„Tailandas yra daugiau nei Pataja. Mūsų šalis visiškai kitokia, pasižiūrėkite, ten juk vien užsieniečiai, mes ten nevažiuojame“, – po neseniai pasklidusių vaizdelių žiniasklaidoje pareiškė tailandiečiai.

Žinoma, tuomet kyla klausimas, jei Tailandas ne toks, kodėl tokie dalykai egzistuoja? Atsakymas turbūt paprastas – pinigai. O jie yra didžiuliai. Tačiau, ar tajų visuomenės viešai propaguojamų vertybių pamynimas nėra tik dar didesnė antireklama ne tik šiam miestui, bet ir šaliai?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius