Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

P. Korėjoje per „Korona-apokalipsę“ lietuviai rado ramybę: kaip viskas atrodė iš vidaus

Augustiną Žemaitį su žmona Aiste pandemija užklupo kelionės į Aziją metu. Nusprendę tuo metu negrįžti į Lietuvą, jie pasitraukė į Azijos šalį, kuri jiems atrodė su pandemija besitvarkanti geriausiai: Pietų Korėją. Po keturių mėnesių gyvenimo joje grįžęs į Lietuvą, Augustinas 15min plačiau papasakojo apie tai, kaip atrodė keliavimas šioje šalyje be kitų užjūrio lankytojų, atskleidė kovos su COVID-19 ypatumus Pietų Korėjoje, iš kurios mokėsi kone visas pasaulis.
Gyvenimas P.Korėjoje
Gyvenimas P.Korėjoje / Asm.archyvo nuotr.

Internetu iš bet kurios pasaulio šalies galintis dirbti tinklaraščio augustinas.net autorius savo viešnagę Pietų Korėjoje vadina tikra gyvenimo patirtimi. Viešnagė ten skyrėsi nuo ankstesnių – ne tik saugumo prasme, bet ir tuo, kad atsirado šansas žymiai giliau pažinti svečią šalį, o lankytinas vietas pamatyti be spūsčių. „Štai turėjome ilgiausią Korėjos beždžionių tiltą Vondžu beveik vien sau", – pasidžiaugė jis.

Siekdamas išvengti koronaviruso spąstų, Augustinas itin daug dėmesio skyrė savišvietai apie ligą ir kovą su ja. Valandų valandas praleidęs skaitydamas apie virusą, jo plitimo eigą, kasdien perversdamas daugelio šalių spaudą ir lygindamas statistiką, matė ir vertino skirtingus šalių metodus stengiantis suvaldyti COVID-19.

„Nebuvusiam Europoje tuo metu ir viską girdėjusiam tik iš žinių, man sunku suprasti, kas gi tada pasidarė, kad mūsų žemyne pereita prie šitokių radikalių metodų, – 15min teigė jis. – Ir tie metodai neatnešė daugiau naudos nei kur kas švelnesnės priemonės Pietų Korėjoje, prie kurių pripratus jų laikytis buvo paprasta."

– Kiek laiko praleidote Pietų Korėjoje? Kaip atrodė kasdienis gyvenimas ten?

– Iš viso 118 dienų Korėjoje ir dar 17 dienų pakeliui ten (apie tai jau pasakojau anksčiau 15min: Lietuvių kelionė nuo Kataro iki Korėjos „korona-apokalipsės metu“: „Nė akimirkos nesigailėjome“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius