Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paspirtukais per Lietuvą iškeliavę Gerimantas Statinis ir Tomas Augūnas sieks rekordo

Jie pamišę – tokia buvo pirma mintis, kuri šovė į galvą, išgirdus apie dviejų keliautojų ir ekologiško transporto gerbėjų planus per 8 dienas paspirtukais įveikti 480 km. Tačiau gerai pažįstantys Gerimantą Statinį ir Tomą Augūną žino, kad šie vyrai pasiekia viską, ką užsibrėžė. Todėl neabejoja, kad dviem užsispyrėliams nepritrūks ryžto paspirtukais iš Vilniaus nuvažiuoti į Palangą ir šį savo žygį įrašyti į Lietuvos rekordų knygą.
Gerimantas Statinis ir Tomas Augūnas
Gerimantas Statinis ir Tomas Augūnas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Neįprasta kelionė prasidės liepos 24-ąją Vilniuje, Lietuvos radijo ir televizijos kieme. Palangą keliautojai planuoja pasiekti liepos 31-ąją.

„Jei viskas bus gerai“, – priduria G.Statinis. Savo kolega jis neabejoja: paspirtukų sporto entuziastas T.Augūnas šia transporto priemone ilgus maršrutus yra važiavęs ne kartą. Pavyzdžiui, 2013 metais jis kartu su dar vienu paspirtukininku leidosi į žygį pajūriu nuo sienos su Latvija iki sienos su Rusija.

„Aš pats paspirtuku pradėjau važinėti tik prieš keletą dienų. Bet jau dabar jaučiu malonumą – lygiu keliu skrendu ne ką prasčiau nei su dviračiu – maždaug 15 km/val. greičiu.

Aišku, kelionėje, į kurią leisimės, bus visokio kelio. Tad, manau, jog vidutinis greitis nebus didesnis nei 8 km/val.”, – sakė G.Statinis.

Daug pasaulio šalių išmaišęs žurnalistas ir keliautojas G.Statinis neslėpė, jog ši kelionė net jam – tikra avantiūra. Vis dėlto leidžiasi į ją tikėdamas, jog visus kilometrus įveiks.

Planuojama, kad projekto „Paspirtuku per Lietuvą 2015” dalyviai nuvažiuos 480 km maršrutu Vilnius-Palanga. O jų kelionė bus užfiksuota kaip rekordinė agentūros „Factum“ ir įtraukta į Lietuvos rekordų knygą.

Vienu svarbiausių kelionės uždavinių paspirtukininkai įvardijo šios transporto priemonės populiarinimą. Taip pat jie tikisi, kad po kelionės galės parengti naują maršrutą, tinkamą keliauti Lietuvos ir užsienio keliautojams su paspirtukais.

„Keliausime per saugomas teritorijas, kuriose daug lankytinų objektų – norime priminti lietuviams ir turistams, kur jie yra. Nakvosime kempinguose, kaimo turizmo sodybose – populiarinsime ir jas, rodydami, jog tokios vietos – savitos ir nuostabios“, – kalbėjo projekto „Paspirtuku per Lietuvą 2015“ dalyviai.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Gerimantas Statinis ir Tomas Augūnas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./
Gerimantas Statinis ir Tomas Augūnas

Pasak T.Augūno, sudėtingiausia kelionės dalis bus įkalnės, šiek tiek neramina ir automobiliai – paspirtukininkai riedės regioniniais ir krašto keliais, kuriuose intensyvus eismas. 

„Tikimės, kad vairuotojai bus tolerantiški. Būsime matomi iš toli – aprangos ryškios, su specialiais projekto logotipais“, – sakė paspirtukininkas. 

Per dieną keliautojai ketina įveikti 60-90 km. Kelionės metu paspirtukininkus lydės automobilis, kuriame bus visi jiems reikalingi daiktai – kadangi visos kelionės metu G.Statinis ir T.Augūnas tiesiogiai dalinsis įspūdžiais su Lietuvos televizijos žiūrovais ir portalo 15min.lt skaitytojais, vežasi ne tik asmeninius, bet ir darbui reikalingas daiktus. Jų į kuprinę neįsidėsi. Be to, lydintis automobilis užtikrins saugumą.

Į kelionės maršrutą įtrauktos tokios vietos kaip Aukštadvaris, Jurbarkas, Pagėgiai, Ventė, Nida, Klaipėda, Palanga. 

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Paspirtukai
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Paspirtukai

Tinka ne tik vaikams, bet ir senjorams

Pasak paspirtuką ne tik laisvalaikiui, bet ir sportui naudojančio T.Augūno, Lietuvoje ši transporto priemonė populiarėja. Tačiau daugelis pirkėjų vis dar ateina su išankstine nuostata, jog paspirtukas – tik pramogai. 

Pašnekovo teigimu, paspirtukų įvairovė leidžia juos naudoti skirtingo amžiaus žmonėms ir visiškai skirtingiems poreikiams: tie, kurie jį perka laisvalaikiui, gali išsirinkti vienokį modelį. Planuojantys dalyvauti sporto varžybose ieškos kitokio varianto. 

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Gerimantas Statinis ir Tomas Augūnas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./
G.Statinis ir T.Augūnas paspirtukais riedės virš 400 km.

„Galima sakyti, kad dabar Lietuvoje paspirtukai madingi. Daugėja jais važinėjančių, auga susidomėjimas. Čia, matyt, kaip su bėgimu ir kitais madingais sportais. 

Paspirtukais važiuoti gali visi, kas nori. Amžius nesvarbus. Buvo vienas pirkėjas, kuris sakė, jog dviračiu važiuoti jau neišmoks, bet, va, su paspirtuku – galbūt. Iš tiesų važiuoti juo kur kas lengviau nei dviračiu“, – pasakojo paspirtukų entuziastas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius