Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paul de Miko ir Deivido Bendžiaus nuotykiai Bolivijoje prasideda: laukia išbandymai

Sekmadienį socialinių tinklų žvaigždės Paul de Miko ir Deividas Bendžius išskrido į Boliviją, kur jų laukia įvairūs žygiai kalnuose, lygumose bei džiunglėse. Galimybę aplankyti Pietų Amerikos šalį vaikinai gavo laimėję „Sportland” ir „The North Face“ organizuotą konkursą. Skrydžiai iki Bolivijos užtruko 28 valandas, tačiau tai – pirmoji kelionės patirtis, nes vaikinų nuotykiai svečioje šalyje dar tik prasideda.
Paul de Miko ir Deivido Bendžiaus nuotykiai Bolivijoje
Paul de Miko ir Deivido Bendžiaus nuotykiai Bolivijoje / Organizatorių nuotr.

Keturių žmonių komanda iš Lietuvos (konkurso nugalėtojai Paulius Mikolaitis ir Deividas Bendžius, fotografas Vytautas Dranginis bei kelionės akimirkas „Sportland“ instagramo paskyroje fiksuojanti Monika Plūkaitė) atskridę į Boliviją skubėjo apžiūrėti vieną didžiausių šalies miestų – La Pasą.

Šis miestas yra tituluojamas aukščiausia pasaulio sostine, todėl Lietuvos komanda vos atvykusi į Boliviją skubėjo pasigrožėti miesto panorama ir kilo į 4095 metrų aukštį. Iš čia atsivėrė įspūdingo 6000 metrų aukščio kalno Huayna Potosi vaizdas, į kurį antroje kelionės pusėje kops Paulius Mikolaitis ir Deividas Bendžius.

Keliauja į džiungles

Vienas pirmųjų kelionės išbandymų jau prasidėjo – komanda, išsirinkusi alpinistų daiktus, išėjo į džiungles, kuriose praleis dvi naktis miegodami palapinėse.

„Pradėjome kalnų etapą, manau, jog bus linksma. Miegosime kalnuose palapinėse ant sniego. Visiems, sekantiems mūsų nuotykius socialinėje erdvėje, sakome ačiū, ir tesaugo mus Dievas“, – nuotaikingą žinutę sekėjams perdavė fotografas D.Bendžius.

Ragavo burgerių su lamos mėsa

Kadangi visa Bolivija pasižymi ypatingai aukšta amplitude, vienas iš prognozuojamų sunkiausių kelionės etapų – kalnų aklimatizacija. Tačiau vaikinai džiaugiasi, jog kol kas nejaučia jokių aukštikalnių ligos simptomų: galvos svaigimo, mieguistumo ar apetito stokos. Anaiptol, komanda jau spėjo paragauti burgerių su tradicine lamos mėsa.

Apie konkursą

Paulius Mikolaitis ir Deividas Bendžius išvyko į Pietų Ameriką aplenkę daugiau nei 1500 konkurse „Project Bolivia“ dalyvavusių komandų iš visų trijų Baltijos šalių. Finalinį konkurso etapą didele balsų persvara laimėję vaikinai savo komandai suteikė pavadinimą „Fun travelling and travelling for fun“ (liet. „Smagus keliavimas ir keliavimas dėl smagumo“).

Organizatorių nuotr./Paul de Miko ir Deivido Bendžiaus nuotykiai Bolivijoje
Organizatorių nuotr./Paul de Miko ir Deivido Bendžiaus nuotykiai Bolivijoje

„The North Face“ – keliautojų, alpinistų ir nuotykių ieškotojų prekės ženklas, kurio pagrindinis šūkis „Never stop exploring“ (liet. „Niekada nesustokite tyrinėti“) siekia, jog žmogus išbandytų savo galimybių ribas. Šis projektas buvo sukurtas norint plėtoti ir populiarinti kalnų, gamtos ir nuotykių sportus. Tolimesni Paul de Miko ir Deivido Bendžiaus nuotykiai Bolivijoje – jau netrukus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius