Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po milžiniško gaisro prikeliamas Olerių dvaras – lyg romantiškas paveikslas

Prieš 20 metų Zemīčiai atsidūrė apsisprendimų kryžkelėje – jų dešimtmetį restauruojamą dvarą nuniokojo didelis gaisras. Ar užteks noro ir jėgų vėl viską pradėti nuo pradžių? O gal verčiau grįžti į paprastesnį gyvenimą Rygoje? Visgi šeima nusprendė nepasiduoti, ir dabar ne tik jie, bet ir kelionių bei kultūros gurmanai džiaugiasi išskirtine vieta Latvijoje. Olerių dvaras ir puoselėjamas vešlus jo sodas – romantiška užuovėja nuo kasdienės skubos.
Olerių dvaras Latvijoje
Olerių dvaras Latvijoje / Indrės Bungardaitės / 15min nuotr.

Rūjienos apskrityje, netoli sienos su Estija, Zemīčiai savo rankomis kuria užburiančią erdvę. Nebuvo ir nėra tai lengva. „Jeigu būčiau turėjusi konkretų planą, kaip viską reikia restauruoti, kaip viskas turi atrodyti, jau būčiau išprotėjusi, – ir juokais, ir rimtai sako Ieva Zemītė. – Tiesiog mastas yra be galo didelis, sunku viską suvokti.“

Tad šeima viską daro palaipsniui, kaip patys sako – langas po lango, kambarys po kambario. Senasis restauruojamas dvaras su akį traukiančia didele medine veranda harmoningai įsilieja į jį supantį kvepiantį ir žalią sodą. Ievos puoselėjamas sodas – lyg paveikslas, pripildytas įvairiais kvapais ir romantiškomis detalėmis.

Kaip pora pasakoja 15min, jie norėjo sukurti vietą, kur žmonės tiesiog atvyktų pasivaikščioti ir pasikalbėti. Juk dabar tam jau retai turima laiko.

„Garden Pearls“ nuotr./Olerių dvaras Latvijoje
„Garden Pearls“ nuotr./Olerių dvaras Latvijoje

Po didžiojo gaisro – nauja era

Dvaro sodybos istorija siekia dar XVI a. Dabartiniai dvaro rūmai ir dauguma kitų pastatų čia iškilo XVIII a., tačiau nauja era išaušo tik šiame amžiuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius