-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15 nuo COVID-19 saugiausių Kalėdų krypčių Europoje, tarp jų – ir esančios netoli Lietuvos

Kasmet panašiu metu „European Best Destinations“ skelbia gražiausių Kalėdų mugių Europoje sąrašus. Šiemet dėmesys buvo skirtas ne tik grožiui, bet ir saugumui COVID-19 pandemijos akivaizdoje.
Talino Kalėdų eglė
Talino Kalėdų eglė / Sander Ilvest, Konstantin Sednev / Postimees nuotr.

Europos Komisijos turizmo skatinimo tinklalapyje „European Best Destinations“ paskelbtame sąraše – 15 miestų, kuriuose Kalėdų mugės šiemet turėtų būti magiškos ir saugios.

Praėjusių metų pabaigoje „European Best Destinations“ portalas skelbė geriausias kalėdines muges 2020-iesiems, tačiau pasauliui kovojant su pandemija, jis gerokai pasikeitė. Pavyzdžiui, jame išvis nebeliko gražiausia Kalėdų muge prieš metus paskelbto Budapešto kalėdinio miestelio. Dingo ir Prancūzijos, kuriai sunkiai sekasi sutramdyti COVID-19, miestai.

Visą ankstesnį sąrašą galite prisiminti nuotraukų galerijoje:

Šiemet buvo atsižvelgta į šiuos kriterijus: COVID-19 atvejų skaičius milijonui gyventojų, ligoninių lovų skaičius, oro uostų artumas, sanitarinių priemonių įgyvendinimas, higienos nurodymai viešbučiuose, parduotuvėse, restoranuose, viešajame transporte ir viešosiose vietose, aprūpinimas dezinfekciniu skysčiu, kaukėmis, ar mugėse judėjimas vyksta ratu.

Anot „European Best Destinations“, saugiausiose mugėse bus galima atsiskaityti bekontakčiu būdu, prekiautojams bus privalu dėvėti kaukes, lankytojams ėjimo kryptis, kad jos nesusikirstų, žymės ženklai.

Portalas taip pat rekomenduoja visiems keliauti nusprendusiems žmonėms išlikti budriais, kur įmanoma ir būtina dėvėti kaukes, dezinfekuoti rankas, laikytis atstumo. Jeigu sveikata prasta – geriau nekeliauti.

Visi 15 miestų yra šalyse, kurios yra mažiau paveiktos koronaviruso. Pačia saugiausia kryptimi Kalėdoms išrinkta Madeiros sala, kurioje su COVID-19 nesiejama nė viena mirtis.

Lietuva į šį sąrašą nepateko, tačiau šiemet dėmesio sulaukėme kituose dviejuose sąrašuose: Vilnius vasarą buvo išrinktas kaip viena iš saugiausių vietų atostogoms, o Nidos paplūdimys – vienu iš saugiausių paplūdimių žemyne.

Į saugiausių kalėdinių mugių sąrašą pateko ir netoli Lietuvos esantys miestai – Talinas ir Gdanskas bei Varšuva. Estijos sostinė netgi atsidūrė antroje vietoje.

Visgi planuoti keliones net ir į „European Best Destinations“ saugiausiomis įvardintas kryptis reikėtų atsargiai. Europoje auga COVID-19 atvejų skaičius, situacija ir ribojimai kelionėms gali pasikeisti labai staiga.

Jeigu vis dėl to jau norite užsisakyti, pavyzdžiui, nakvynės vietą, būtinai atkreipkite dėmesį, kad būtų galimybė užsakymą nemokamai atšaukti.

„European Best Destinations“ jau beveik dešimtmetį yra populiariausia interneto svetainė, skirta kelionėms Europoje. Nuo 2009 m. EBD skatina žmones keliauti Europoje ir pažinti jos gražiausias vietas bei kultūrą.

15 nuo COVID-19 saugiausių Kalėdų krypčių Europoje

  1. Madeira, Portugalija
  2. Talinas, Estija
  3. Viena, Austrija
  4. Krajova, Rumunija
  5. Praha, Čekija
  6. Gdanskas, Lenkija
  7. Dresdenas, Vokietija
  8. Zagrebas, Kroatija
  9. Baden Badenas, Vokietija
  10. Bratislava, Slovakija
  11. Diuseldorfas, Vokietija
  12. Liubliana, Slovėnija
  13. Varšuva, Lenkija
  14. Tauberio Rotenburgas, Vokietija
  15. Gracas, Austrija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius