Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

275 mln. grivinų kainavęs naujas stiklinis tiltas Kijeve uždarytas jau kitą dieną

Gegužės 25 d., minint Kijevo gimtadienį, buvo atvertas naujas stiklinis tiltas Ukrainos sostinėje. Tačiau jau po dienos teko jį užverti – atsirado įskilimų stikle. Pakeitus stiklo plokštes tiltas atidarytas dar kartą.
Naujasis tiltas Kijeve
Naujasis tiltas Kijeve / V.Klyčko feisbuko puslapio nuotr.
Temos: 2 Ukraina Kyjivas

Naujasis tiltas sujungė Šv. Volodymyro kalvą ir Žmonių draugystės arką, tačiau jau kitą dieną po atidarymo juo žmonėms nebebuvo leidžiama eiti, nes suskilo dvi stiklinės plokštės, rašo „Unian“.

„Draugai! Buvo atidarytas pėsčiųjų tiltas. Vakar ir šiandien ant jo buvo tūkstančiai žmonių. Viskas buvo gražu ir gerai. Šiandien prieš kelias valandas įskilo dviejų plokščių stiklas. Trint omenyje jų storį ir savybes, tai negalėjo įvykti be priežasties. Vandalizmo aktas yra pagrindinė keliama teorija“, – savo feisbuke šeštadienį parašė Kijevo meras Vitalijus Klyčko. Pakeitus plokštes, tiltas dar kartą buvo atidarytas.

Jo teigimu, galėjo būti padaryta ir mechaninio pobūdžio žala ant tilto dugno. „Keliama teorija, kas kažkas į jį šovė“, – teigė meras.

„Pasakyti, kad aš neįtikėtinai piktas, yra nepasakyti nieko! Žinau, kad yra daug linkinčių blogo žmonių, kurie yra prieš teigiamus pokyčius Kijeve, – toliau rašė V.Klyčko. – Tačiau toks sabotažas yra nusikaltimas, ir atsakas bus griežtas!“

Mero teigimu, teisėsauga dėl to pradėjo tyrimą. Ant tilto buvo matyti policijos pareigūnai, teismo medicinos ekspertas.

Tiltas buvo atidarytas gegužės 25 d., minint Kijevo miesto jubiliejų. Jį atidarė miesto meras V.Klyčko kartu su broliu Volodymyru Kličko.

212 m ilgio tiltas buvo statomas 5 mėnesius iš betono ir stiklo. Mero teigimu, vienas kvadratinis metras stiklo yra pajėgus išlaikyti iki 1 150 kg svorio. Statybos kainavo 275 mln. Ukrainos grivinų (apie 9,3 mln. eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius