Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

4 keliautojai nubausti 11,5 tūkst. Eur baudomis, nes nuslėpė iš kurių šalių atvyko

Keturi asmenys, kurie pirmadienį atskrido į Birmingamo (Jungtinė Karalystė) oro uostą, galo po 11,5 tūkst. Eur siekiančias baudas, nes nuslėpė, kad atskrido iš „raudonųjų valstybių“ sąrašo.
Kelionės
Kelionės / Zumapress/Scanpix nuotr.

Vakarų Midlanso policija pranešė, kad keturi asmenys pasienio pareigūnams pateikiamose kelionių anketose pateikė neteisingą informaciją – neatskleidė, kad iš tiesų lankėsi į „raudonųjų valstybių“ sąrašą įtrauktose šalyse.

Jungtinės Karalystės vyriausybė į šį sąrašą yra įtraukusi 33 valstybes, kuriose plinta COVID-19 viruso atmainos. Atvykstantiems iš šių šalių JK piliečiams nuo pirmadienio galioja griežtos taisyklės – privaloma karantinuotis tam specialiai numatytame viešbutyje.

Į sąrašą įtrauktos ir tokios atostogautojų pamėgtos šalys kaip Pietų Afrika, Brazilija, Portugalija ir šiuo metu ypač daug lankytojų sulaikiantys Jungtiniai Arabų Emyratai. Vidaus reikalų ministrė Priti Patel neatmetė, kad sąrašas gali būti papildytas ir naujomis valstybėmis.

Atvykę iš šių šalių žmonės privalo 11-ai naktų karantinuotis specialiuose viešbučiuose, ir patys už juos susimokėti. Vienam asmeniui saviizoliacija kainuoja 1,750 svarų sterlingų (2 tūkst. Eur).

Į kainą įskaičiuota viešbučio kambarys, transportas į jį ir iš jo, maitinimas tris kartus per dieną ir apsauga visą parą. Keliautojams viešbučio kambarius leidžiama palikti tik trumpai mankštai, tačiau ir prieš tai jie privalo gauti leidimą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Dalis į JK atvykstančių privalės izoliuotis karantino viešbučiuose ir už tai susimokėti
AFP/„Scanpix“ nuotr./Dalis į JK atvykstančių privalės izoliuotis karantino viešbučiuose ir už tai susimokėti

Policija pranešė, kad jau pirmąją naujų taisyklių įsigaliojimo dieną keturi asmenys susilaukė po 10 tūkst. svarų sterlingų (11,5 tūkst. Eur) baudų, nes melavo informacijos pateikimo formoje. Jeigu policija nuspręstų dar ir kreiptis į teismą, jiems galėtų grėsti iki 10 m. kalėjimo.

Iš viso JK paruošta jau apie 5 tūkst. kambarių karantino viešbučiuose, dar rengiama apie 58 tūkst.

Taip pat JK išlieka reikalavimas visiems keleiviams prieš atvykstant į šalį atlikti testą dėl koronaviruso likus ne daugiau 72 valandoms iki kelionės pradžios ir pateikti britų pasieniečiams neigiamus testo rezultatus, jei bus norima patekti į šalį. Testo rezultatų nepateikusiems asmenims gresia baudos iki 500 svarų sterlingų.

Visiems į JK atvykusiems asmenims ne iš „raudonųjų valstybių“ ir toliau galioja reikalavimas būti izoliacijoje iki 10 dienų. Atvykėliai privalės pateikti savo kontaktines detales ir adresą (kur jie gyvens izoliacijos metu). Iki izoliacijos vietos atvykėliams leidžiama keliauti ir viešuoju transportu.

Visiems į JK atvykusiems keleiviams privaloma pasitikrinti antrąją ir aštuntąją izoliacijos dieną, nepriklausomai kur vykdoma 10 dienų izoliacija – namuose ar viešbutyje. Nacionalinės sveikatos tarnybos (NHS) testai kainuoja 210 svarų sterlingų. Neatlikusiems minėtų testų grės 2 000 svarų sterlingų bauda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius