Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 nudistų paplūdimiai netikėtose Europos vietose – nuo Lenkijos iki Škotijos

Nudistų paplūdimiai suteikia progą išsilaisvinti, atsipalaiduoti ir tolygiai įdegti. Gal ne visos vietos yra tokios dosnios saule kaip Ispanija ar Graikija, bet ir šiauriau esančiose Europos valstybėse galima pabūti prie vandens nuogut nuogutėliams. „Matador Network“ įvardino keletą tokių paplūdimių netikėtose vietose.
Nudistų paplūdimyje
Nudistų paplūdimyje / 123rf.com nuotr.

Vecaki paplūdimys — Vecaki, Latvija

123rf.com nuotr./Vecaki paplūdimys — Vecaki, Latvija
123rf.com nuotr./Vecaki paplūdimys — Vecaki, Latvija

Visai netoli Rygos esantis paplūdimio ruožas turi tinklinio tinklus, tad čia dažnai galima matyti vietinius be rūbų žaidžiančius smėlyje. Vieta pamėgta ir svečių iš Rusijos. Tiesa, ne visas paplūdimys yra skirtas nudistams – jiems skirta vieta yra tarp dviejų įprastų pliažų, tad žiūrėkite ženklus.

Agesta paplūdimys — Stokholmas, Švedija

Jeigu jus stebina, kad paprastai vėsia šalimi laikomoje Švedijoje yra nudistų paplūdimys, tai pasiruoškite – jų čia iš viso yra net dešimt. Geriausiu laikomas esantis prie Magelungeno ežero Stokholme. Vasarą jis tampa šalies nudistų asociacijos baze, tačiau patekti į jį nemokamai gali visi norintys. Jį rasite pietinėje ežero pusėje, Huddinge miestelyje.

Bellevue paplūdimys — Klampenborgas, Danija

123rf.com nuotr./Bellevue paplūdimys — Klampenborgas, Danija
123rf.com nuotr./Bellevue paplūdimys — Klampenborgas, Danija

Niekas tikriausiai į Daniją nevažiuoja dėl paplūdimių, bet vasarą žmonių skaičius šiame nudistų paplūdimyje gali varžytis su Rivjera. Dar geriau – jis yra vos už 11 km nuo Kopenhagos centro. Pusėje paplūdimio galima būti be viršutinės maudymosi kostiumėlio dalies, kitoje pusėje – visiškai nuogiems. Šią vietą itin pamėgę jauni žmonės, todėl tai nėra pati ramiausia vieta. Bet, kita vertus, jeigu neieškote ramybės, čia galite sudalyvauti viename geriausių vakarėlių Danijoje.

Blumendalis (Bloemendaal aan Zee) — Nyderlandai

iamsterdam.com nuotr./Blumendalis (Bloemendaal aan Zee) — Nyderlandai
iamsterdam.com nuotr./Blumendalis (Bloemendaal aan Zee) — Nyderlandai

Amsterdame pilna atrakcijų turistams, bet jeigu norite vakarėlio paplūdimyje – čia yra geriausia vieta. Jeigu norite vakarėlio nudistų paplūdimyje – čia yra vienintelė vieta. Ši vieta yra puiki pradedantiesiems nudistams – mieste yra daug įprastų paplūdimių, jeigu kartais pasijustume visgi nenorintys išsirengti.

Rowy paplūdimys — Rowy, Lenkija

123rf.com nuotr./Rowy paplūdimys — Rowy, Lenkija
123rf.com nuotr./Rowy paplūdimys — Rowy, Lenkija

Nedidelis miesčiukas Slovinų nacionalinio parko pakraštyje gali neatrodyti kaip nudistus viliojanti vieta, bet jeigu patrauksite į rytinę Rowy pusę, kirsite Lupawa upę, perlipsite kopas ir dar apie kilometrą paeisite – rasite nuošalų ir nuostabiai gražų paplūdimį, kur savęs galėsite nevaržyti drabužiais.

Cleat’s Shore — Arano sala, Škotija

Visit Arran nuotr./Cleat’s Shore — Arano sala, Škotija
Visit Arran nuotr./Cleat’s Shore — Arano sala, Škotija

Knygoje apie nudistų paplūdimius Jungtinėje Karalystėje Cleat’s Shore buvo įvardintas kaip tubūt rečiausiai lankomas nudistų paplūdimys mums žinomoje visatoje. Drąsus pasakymas, bet gali suprasti, kodėl. Vėsus Škotijos klimatas ir nuošali sala nėra tie dalykai, kurių norėtum nuogoms atostogoms. Bet jeigu nebijote atšiauresnio oro – pirmyn. Tikriausiai nesutiksite nė vieno žmogaus.

Morfa DyffrynBarmouth, Velsas

Snoudonijos (Snowdonia) nacionalinis parkas skamba taip, kad čia lyg ir nesinorėtų vaikščioti be drabužių. Bet būtent čia yra vienas didžiausių nudistų paplūdimių Velse. Mylios ilgio smėlio ruožas pritraukia poilsiautojus iš visos šalies. Gal vandens temperatūra nebus pati maloniausia maudytis nuogam, bet tolygiai įdegti šiame smėlėtame paplūdimyje – vienas malonumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius