-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

ABBA muziejus Stokholme: pasijuskite legendinės grupės „penktuoju“ nariu

„Užeikite, o išeikite šokdami“ (Walk in, dance out – angl.) – tai tikrų tikriausia tiesa, kalbant apie Švedijos sostinėje Stokholme įsikūrusį muziejų, skirtą legendinei Švedijos muzikos grupei ABBA. Nereikia būti šios grupės gerbėjais iki kaulų smegenų, kad išeitumėte mintyse niūniuodami legendomis tapusias dainas ir pagavę judesį.
ABBA muziejus Stokholme
ABBA muziejus Stokholme / 15min.lt/Kristinos Aksamitaitės nuotr.

Turistai pop muzikos gerbėjai plūsta į šią ABBA „tvirtovę“, įsikūrusią Stokholmo centre esančiame Švedijos muzikos šlovės muziejuje, nešdami šiai vietai, kaip dainuodavo legendinės Švedijos grupės nariai, pinigų, pinigų, pinigų (money, money, money – angl.).

„Atvykti į Švediją ir nepamatyti ABBA muziejaus būtų tas pats, kaip nuvykti į Angliją ir nepamatyti nieko, kas susiję su „The Beatles“, – kiek anksčiau yra sakęs ABBA muziejaus vadovas.

„Visi pamena ABBA... Įsimylėjo šią grupę nuo vaikystės. Norime sukurti tokią atmosferą, kad, lankytojai, įžengę į muziejų, iš jo išeitų šokdami“, – tęsė jis.

Muziejus lankytojams duris atvėrė 2013-iųjų gegužę. Čia eksponuojami grupės sceniniai kostiumai, instrumentai ir kiti grupę ir jos šlovę primenantys daiktai.

15min.lt/Kristinos Aksamitaitės nuotr./ABBA muziejus Stokholme
15min.lt/Kristinos Aksamitaitės nuotr./ABBA muziejus Stokholme

Muziejuje įrengta 8-ojo dešimtmečio šokių aikštelė, kurioje lankytojai gali pasijusti „penktuoju“ grupės nariu. Žengiate į sceną ir šokate bei dainuojate su grupės narių hologramomis. Tiek žodžius, tiek judesius jums „diktuoja“ sufleriai. Vėliau šias kelias savo šlovės minutes, per kurias visa gerkle plėšėte „Dancing Queen“ arba „Mamma Mia“, galite parsisiųsti iš muziejaus tinklalapio, pasinaudoję ant savo bilieto nurodytu kodu.

Be to, smalsuoliai gali pasėdėti garsiajame sraigtasparnyje, kuris yra ant albumo „Arribal“ viršelio.

15min.lt/Kristinos Aksamitaitės nuotr./ABBA muziejus Stokholme
15min.lt/Kristinos Aksamitaitės nuotr./ABBA muziejus Stokholme

Čia pat ir pianinas, kuris sujungtas su vieno iš grupės nario Benny Anderssono studija. Tad nenustebkite, išgirdę pianino garsus, užpildančius muziejaus kerteles. Be to, čia gausu raudonų telefonų (ABBA pirmasis hitas buvo „Ring, Ring“), kuriems suskambėjus kitame laido gale galite išgirsti ne ką kitą, o vieno iš grupės narių balsą. 

Neabejotinai muziejus įsuks į gerai pažįstamų ABBA dainų sūkurį. ABBA grupės dainos žodžiais tariant, jūs čia užsukę tiesiog „galite šokti, galite šokti džaivą, praleisti geriausią laiką savo gyvenime“ (so that you can dance and you can jive, having the time of your lives, ooh hoo... – angl.)

15min.lt/Kristinos Aksamitaitės nuotr./ABBA muziejus Stokholme
15min.lt/Kristinos Aksamitaitės nuotr./ABBA muziejus Stokholme

Na, o išėję iš ABBA „tvirtovės“ galite keliauti aplankyti kitų miesto įžymybių, kur ABBA taip pat palikusi pėdsakų, pavyzdžiui, užsukti į miesto rotušę (City Hall – angl.), kur įvyko pirmasis Benny Anderssono pasirodymas dar jam būnant šešerių, arba Stokholmo operos teatrą (Opera House – angl.), kuriame ABBA dainavo „Dancing Queen“ Švedijos karaliams vakarą prieš jų vedybas 1976-aisiais.

Muzikos grupė, kuri pardavė daugiau kaip 378 mln. įrašų kopijų, išsiskirstė 1982 metais ir niekada iš naujo nebesusibūrė. Grupės dainomis paremtas miuziklas „Mamma Mia!“ tapo visų laikų sėkmingiausia kino juosta.

VIDEO: ABBA muziejus Stokholme
VIDEO: ABBA muziejus Stokholme

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius