Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Air Canada“ stabdo skrydžius į JAV bei dalį tarptautinių maršrutų

Didžiausia Kanados oro linijų bendrovė „Air Canada“ antradienį paskelbė iki balandžio pabaigos stabdanti 17 tarptautinių maršrutų bei skrydžius į Jungtines Valstijas, o į prastovas planuoja išsiųsti 1 500 darbuotojų, paaiškindama tokį sprendimą kelionių paklausos sumažėjimu sugriežtinus visuomenės sveikatos apsaugos apribojimus, skirtus sustabdyti naujų COVID-19 atmainų plitimą.
„Air Canada“ lėktuvas „Boeing 737 MAX 8“
„Air Canada“ lėktuvas „Boeing 737 MAX 8“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Skrydžių atšaukimas įsigalios artimiausiu metu ir turės įtakos skrydžiams į Monrealį, Torontą, Vankuverį, Bostoną, Niujorką, Siatlą ir Vašingtoną, taip pat į Bogotą, San Paulą, Dubliną, Dubajų, Tel-Avivą, Londoną, Honkongą ir Naritą.

Bendrovė savo pareiškime taip pat teigė „laikinai sumažinanti profsąjungoms priklausančių darbuotojų skaičių 1,5 tūkst. bei dar nenustatytu vadovų skaičiumi“.

Nuo pandemijos pradžios „Air Canada“ jau daugiau nei per pusę sumažino savo darbo jėgą, arba apie 20 000 darbo vietų, įskaitant 1 900 darbo vietų sausio mėnesį.

Trys kitos Kanados oro linijų bendrovės dėl sumažėjusios paklausos praėjusį mėnesį taip pat sustabdė dalį skrydžių į kurortines vietas.

Neseniai Kanados vyriausybė sugriežtino visuomenės sveikatos apribojimus, taikomus kelionėms, įskaitant reikalavimą į Kanadą atvykstantiems keliautojams karantinuotis viešbučiuose savo lėšomis iki trijų dienų taikant griežtą prižiūrą, kol bus sulaukta privalomų koronaviruso PGR tyrimų rezultatų.

Antradienį Kanadoje užsikrėtusiųjų COVID-19 skaičius pasiekė 810 000, mirčių skaičius pasiekė beveik 21 000.

Vietos oro linijos kreipėsi į vyriausybę pagalbos, tačiau ministras pirmininkas Justinas Trudeau reikalauja, kad keliautojams būtų atlyginta už atšauktas keliones ir kad visi skrydžiai Kanadoje būtų išlaikyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius