Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ambicingi Dubajaus planai: iki 2020 m. tikisi sulaukti 20 milijonų turistų

Jungtiniai Arabų Emyratai kasmet sulaukia vis daugiau užsienio turistų. Novatoriškais sprendimais stebinanti dykumų krašte esanti šalis iš tiesų moka privilioti keliautojus, todėl brandina ambicingus planus – iki 2020-ųjų Dubajuje sulaukti 20 milijonų turistų.
Dubajus
Dubajus / 123rf.com

Tokią informaciją Dubajaus turizmo ir rinkodaros departamentas paskelbė šią savaitę per vykusią oficialią vakarienę, kurioje pristatyti ilgalaikiai emyrato turizmo planai ir kryptys, taip pat artimiausio sezono naujienos, rašo portalas Atorus.ru.

Kaip neseniai paskelbė keliautojų srautus pagal turistų finansines perlaidas skaičiuojanti bendrovė „Mastercard“, Dubajus yra ketvirtas miestas pasaulyje pagal užsienio turistų nakvynių skaičių ir pirmas pagal šį kriterijų Artimuosiuose Rytuose. (Mėgstamiausiu turistų miestu paskelbtas Bankokas, aplenkęs anksčiau šį vardą pelniusį Londoną).

Per penkerius metus Dubajus ketina pritraukti dar daugiau turistų, sėkmingai tęsdamas jau pasiteisinusius atostogų paketus ir siūlydamas naujas turizmo paslaugas.

Verslo kelionės, kulinarija, paplūdimio atostogos, šeimos atostogos, pramogų, verslo ir poilsio paketai – 2016 m. būtent šie dalykai į Dubajų atviliojo daugiausia turistų. Šiemet emyrate atidaryta daug naujų turistinių objektų, pavyzdžiui, „IMG Worlds of Adventure“ – didžiausias uždarų patalpų pramogų parkas pasaulyje. Nuo spalio lankytojų lauks ir dar vienas panašus objektas – „Dubai Park & Resorts“.

Sakoma, kad norint viską apžiūrėti ir išbandyti šiame parke teks praleisti mažiausiai tris dienas. Tai bus didžiausias teminis parkas pasaulyje. „Dubai Park & Resorts“ bus padalintas į dvi zonas. Pirmojoje rasite „Legolendą“, „Bolivudą“ ir panašius atskirus „parkus“. Ši zona skirta aktyviam poilsiui, tad čia tikrai netrūks atrakcionų. Antroji zona skirta ramesniam poilsiui – joje bus daugiau vandens pramogų, restoranų.

Neseniai su anšlagu savo veiklą pradėjo Dubajaus opera, kurioje pirmasis koncertavo Placido Domingo.

Netrukus turistai bus pakviesti ir į įspūdingo dydžio – 119 ha plote – esantį „Safari“ parką. Jam ketinama apgyvendinti 10,5 tūkst. gyvūnų, kurių 350 – itin retų rūšių.

Laukdami turistų anšlago, Dubajaus turizmo atstovai žada pasirūpinti, kad jiems netrūktų viešbučių. Šiuo metu emyrato sostinėje yra maždaug 100 tūkst. viešbučių kambarių, o 2018 m. planuojama, kad jų bus jau 134 tūkst.

„Vyrauja nuomonė, kad Dubajuje yra tik prabangūs viešbučiai. Tačiau tai netiesa. Dubajuje daug 3-4 žvaigždučių viešbučių. Tad aplankyti Dubajų sau gali leisti įvairias pajamas gaunantys žmonės“, – įsitikinę Dubajaus turizmo atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius