-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Anglija atidėjo reikalavimą atvykstantiems turėti neigiamą COVID-19 testą

Jungtinės Karalystės (JK) vyriausybė paskelbė, kad iki pirmadienio, sausio 18 d., atideda reikalavimą visiems iš užsienio į Angliją atvykstantiems asmenims, įskaitant JK piliečius, pateikti neigiamus koronaviruso testo rezultatus. Anksčiau buvo skelbta, jog minėtas reikalavimas turėjo įsigalioti nuo penktadienio, sausio 15-osios.
Kelionės
Kelionės / Zumapress/Scanpix nuotr.

Reikalaujamą koronaviruso testą reikia atlikti likus ne daugiau kaip 72 valandoms iki kelionės į Angliją pradžios. Pažiedusiems šią taisyklę gresia 500 svarų sterlingų bauda.

Jei šalis, iš kurios vykstama į Angliją, nėra kelionių koridorių sąraše, nepriklausomai nuo koronaviruso testo rezultatų, atvykus vis tiek reikės saviizoliuotis 10 dienų.

Neigiamus koronaviruso testo rezultatus kartu su užpildyta specialia kelionių anketa keleiviai turi pateikti savo vežėjams dar prieš kelionės pradžią.

Aukščiau minėtas reikalavimas pateikti neigiamus koronaviruso testo rezultatus negalioja atvykstantiems į Angliją iš Airijos, Folklendo salų, Dangun Žengimo (angl. Ascension) salos ir Šv. Elenos salos.

Atvykėliams iš Antigvos ir Barbudos, Sent Lusijos ir Barbadoso reikalavimas pateikti neigiamus koronaviruso testo rezultatus įsigalios nuo sausio 21 d.

Išimtis dėl neigiamo koronaviruso testo rezultatų pateikimo galioja krovininių vilkikų vairuotojams, vaikams iki 11 metų bei žmonėms, lydintiems asmenis, kuriems būtina skubi medicinos pagalba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius