-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Anglijos pietuose – paplūdimys, atrodantis tarsi rojus žemėje

Skaičiuojant vasaros dienas neretai susiduriame su klausimu, kur galima nuvykti, kad būtų ne tik gaivus oras, banguojanti jūra, bet ir galimybė apsistoti su gausia šeima ar net augintiniu. 130 mylių nuo Londono slepiasi tikras rojus žemėje.
Durdle Door
Durdle Door / 123rf.com nuotr.

Durdle Door parkas – natūraliai susidariusi kalkakmenio arka, nerianti tiesiai į jūrą. Kraštovaizdį dar labiau sustiprina baltosios uolos, kurių viršūnėse žaliuoja žolė ir auga įvairiaspalvės gėlės. Tiesa, dėl itin gausaus ir nuolatinio turistų antplūdžio eilės nuotraukai gali tekti ilgokai palaukti, tačiau vieta to tikrai verta.

Durdle Door įlanka priklauso vienai įtakingai šeimai, kuri ją pavertė turistine vieta ir be jokių išlygų įleidžia visus norinčius. Šalia įlankos įrengtas didžiulis plotas norintiems turistauti ar į pajūrį atvykusiems nameliuose ant ratų – čia vietos užteks visiems. O norintiems patogumų – įrengti ir nedideli privatūs namukai, kurių kaina svyruoja pagal sezoniškumą.

Tiesa, net ir trumpas apsilankymas šioje apylinkėje yra mokamas. Didelėje automobilių aikštelėje stovi net keli rinkliavos aparatai. Nors kainos tikrai įkandamos visiems. Pvz., iki 2 valandų už automobilio stovėjimą teks sumokėti 4 svarus, daugiau nei 6 valandos kainuoja 9,50 svaro, o mikroautobuso ar namelio ant ratų vieta – 15 svarų.

Ši vieta viena populiariausių visoje JK dėl išskirtinio kraštovaizdžio. Neretai čia plūsta ne tik asmenukių ištroškę žmonės, bet ir vestuvininkai, savo šventę norintys papuošti įspūdingomis nuotraukomis.

Aplinką juosia žydro vandens paplūdimiai, kurių keletas – itin privačių. Vaizdą sustiprina besikeičiantys vandens atspalviai ir uolų šešėliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius