Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apsinuoginę turistai Romoje įsiutino italus: policija pradėjo paiešką

Romos policija ieško dviejų angliškai kalbančių vyrų, kurie išsirengė žymiajame „Altare della Patria“ fontane.
Turistai prie Romos fontanų
Turistai prie Romos fontanų / „Scanpix“/AP nuotr.

Pareigūnai išplatino prašymą visiems mieste esantiems konsulatams, kad šie pradėtų surasti du angklakalbius jaunus vyrus, kurie buvo nufilmuoti išsirengę svarbiame Italijai monumente.

Du turistai nusprendė nuo kaitros atsigaivinti fontane nepaisant to, kad tai yra draudžiama. Be to, jie pasirinko ne eilinį fontaną, o paminklą, skirtą Italijos suvienijimui ir išlaisvinimui.

VIDEO: Moment British tourist strips naked outside Roman monument - Daily Mail

Svetimšaliai išsirengė iki apatinių ir įlipo į „Altare della Patria“ („Tėvynės altorių“), kuris taip pat yra dedikuotas ir žuvusiems kariams. Jis yra dalis komplekso, kuriame stovi ir paminklas nežinomam kariui, žuvusiam per Pirmąjį pasaulinį karą.

Venecijos aikštėje vyrai taškėsi vandeniu, o tuomet vienas nusimovė ir trumpikes bei papozavo praeiviams.

Policija išplatintame pranešime turistų elgesį vadina siaubingu ir teigia, kad tai be galo įžeidė tautinius italų jausmus bei paniekino žuvusių karių atminimą.

Italijos vidaus reikalų ministras Matteo Salvinis savo „Twitter“ paskyroje pasidalijo šia naujiena su prierašu: „Aš žinočiau, kaip pamokyti šiuos idiotus, jeigu jie bus sugauti. Italija nėra jų vonios kambarys!“

Jei vyrai bus surasti, kiekvienam jų gresia mažiausiai 400 eurų bauda.

Vyrus nufilmavo vienas gidas, kuris filmuotoje medžiagoje girdimas sakantis „Tai įeis į Romos istoriją... mamma mia... tai absurdas“.

Į fontanus laipiojantys turistai yra sena Romos problema, ypač vasaros metu. Nors įstatymai tai draudžia, atvykėliai dažnai draudimų nepaiso.

Vietinius Romos gyventojus ypač erzina, kai turistai bando atkurti sceną iš 1960-ųjų Federico Fellini filmo „La Dolce Vita“, kur Anita Ekberg braidžioja Trevi fontane.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius