Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių savaitgalio kėlionės: apsipirkti – į Turkiją, kvapų – į Portugaliją

Turizmo ekspertai pastebi, kad vis daugiau lietuvių išnaudoja ilgųjų savaitgalių atveriamas galimybes turiningam poilsiui. Dalis tautiečių įvertina progą „sutaupyti“ atostogų dienų ir tuo laikotarpiu išvyksta visai savaitei. Be to, plečiasi ir tokių kelionių geografija.
Kontrastingasis Portas
Kontrastingasis Portas / Kristinos Aksamitaitės nuotr.

Žydrės Gavelienės, kelionių agentūros „Estravel Vilnius“ generalinės direktorės, manymu, spartėjant gyvenimo tempui ir augant profesinei konkurencijai, žmonės stengiasi išnaudoti kiekvieną progą atsipūsti ir pakeisti aplinką.

„Tokios kelionės suteikia galimybių pasisemti jėgų bei įkvėpimo nesukant galvos, kad darbuose gali nutikti kažkas svarbaus, kas sutrukdytų poilsį. Dėl šios priežasties tai vienas mėgstamiausių vadovų bei verslininkų kelionės formatų“, – sako kelionių ekspertė.

„Estravel Vilnius“ statistika atskleidžia, kad keliavusių su šia agentūra gegužės pradžioje skaičius, lyginant su praėjusiais metais, išaugo 120%, o išvykusių Velykų laikotarpiu – net 135%. Kelionėms gegužę daugelis rinkosi Turkiją (68%). Pasak Ž. Gavelienės tai lemia didelis tiesioginių skrydžių į Stambulą bei kurortus skaičius, be to, lietuviai šią nebrangią šalį atranda ir kaip puikią vietą apsipirkti.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Sofijos soboras
AFP/„Scanpix“ nuotr./Sofijos soboras

Per Velykas dažniausiai vykta į Italiją (28%) ir Portugaliją (24%). „Portugalijos populiarumas šiek tiek nustebino. Nors ir neturime tiesioginių skrydžių, tautiečių tai neatbaidė – daugelis jų Lisaboną pasiekė per Frankfurtą. Manau, kad ši šalis patraukė ne tik puikiu oru ir žydinčia augmenija, bet ir nepakartojamu kraštovaizdžiui bei skaniomis vaišėmis prieinama kaina“, – pasakoja Ž. Gavelienė.

Viena rekomendacijų, planuojant 3-5 dienų kelionę – iš anksto pasidomėti lankytinomis vietomis ir susidėlioti kelionės maršrutą. „Aplankyti visų norimų objektų per keletą dienų tikrai nespėsite, tad rekomenduoju skirti laiko planavimui prieš kelionę. Taip ir laiko sutaupysite, ir galimo streso išvengsite. Žinoma, kelionių konsultantai taip pat visada pasirengę jums patarti“, – teigia ekspertė.

Besiruošiantiems atostogauti per Joninių ilgąjį savaitgalį Ž. Gavelienė siūlo unikalią galimybę pamatyti Sankt Peterburgą kruizo po Baltijos jūrą metu – tam nėra būtina Rusijos viza. Sudominti turėtų ir naujais tiesioginiais skrydžiais jau pasiekiami Malmė (Švedija) ir Bilundas (Danija). Kaip ir kasmet, tuo laikotarpiu populiaru vykti į Berlyną ar plaukti kruizu į Stokholmą bei Helsinkį.

„Nusprendusiems palepinti save poilsiu šviesiausiomis metų dienomis patariu suskubti jau dabar. Kadangi birželio pabaigoje prasideda daugelio moksleivių vasaros atostogos, siūlomas keliones lietuviai pradeda rezervuotis jau balandį. Tad delsiantys iki vasaros rizikuoja likti it musę kandę“, – sako Ž. Gavelienė, kelionių agentūros „Estravel Vilnius“ generalinė direktorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius