Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Architektas Venecijai turės sumokėti 78 tūkst. eurų už turistams nepritaikytą tiltą

Italijos teismas nubaudė pasaulyje gerai žinomą architektą, sukūrusį tiltą per Venecijos Didįjį kanalą. Nuspręsta, kad jis nebuvo pritaikytas atlaikyti milžiniškus miestą lankančių turistų srautus.
Ponte della Costituzione (Konstitucijos tiltas)
Ponte della Costituzione (Konstitucijos tiltas) / 123rf.com nuotr.

Ispanas architektas Santiago Calatrava nubaustas už „makroskopinį aplaidumą“ kuriant Ponte della Costituzione (Konstitucijos tiltą) per žymųjį Venecijos Didįjį Kanalą. Stiklo ir plieno tiltas buvo pastatytas 2008 m., tačiau nuo pat atidarymo buvo vertinamas prieštaringai.

Visų pirma – iš pradžių tiltu negalėjo pasinaudoti vežimėliuose sėdintys žmonės. Tik vėliau, po kritikos bangos, buvo įrengtas liftas. Miestas nepatenkintas ir naudotomis medžiagomis, kurios nepritaikytos dideliems turistų srautams. Šiuo tiltu link traukinių ir autobusų stočių kasdien eina didelis skaičius keliautojų, kurie stikliniu jo paviršiumi traukia lagaminus.

Auditorių teismas Romoje paskelbė, kad S.Calatrava turėjo numatyti šias problemas – Venecijos turizmo problema yra gerai žinoma, o ir architektas turi nemažai patirties tiltų statyboje.

Už padarytas klaidas jam skirta 78 tūkst. eurų bauda. Teismo teigimu, tilto laiptai nusidėvėjo pernelyg greitai, o 94 m konstrukcijai reikia nuolatinės priežiūros.

Ponte della Costituzione yra ketvirtas tiltas per žymųjį XVI a. kanalą ir pirmasis, pastatytas centrinėje Venecijoje per 125 metus. Jis jungia Santa Lucia traukinių stotį su Piazzale Roma, kurioje stoja autobusai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius