Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arminas Lydeka su žmona įstrigo Balyje: skrydžiai atšaukti, URM raminimai nepadeda

Etiketo žinovas Arminas Lydeka su žmona Brigita kovo pradžioje išvyko atostogų Balyje, o dabar jų skrydžiai atšaukti. Užsienio reikalų ministerija prašo nepanikuoti ir žada parskraidinti namo visus lietuvius iš viso pasaulio, tačiau A.Lydeka tikina, kad kol kas neaišku nei kada, nei kaip tai bus padaryta.
Arminas Lydeka su žmona įstrigo Balyje
Arminas Lydeka su žmona įstrigo Balyje / 15min montažas

Sekmadienį A.Lydeka 15min pasakojo, kad į Balį išskrido kovo 2 dieną. Tuomet dar nė minties nebuvo, kad Lietuvoje bus paskelbtas karantinas, kad bus uždarytos ir kitų Europos sąjungos valstybių sienos.

„Pakankamai saugiai visa situacija atrodė. Tos panikos nei Balyje, nei kažkur kitur, nes prieš tai Vietname sutikome Naujus metus, paskui viešėjome Zanzibare, nebuvo. Skrydžių buvo, tarpinių oro uostų matėme – visur viskas saugu, ramu“, – teigė pašnekovas.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Arminas Lydeka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Arminas Lydeka

Iš Balio išskristi pora turėjo kovo 17-ąją dieną su LOT avialinijomis. Vilnių planavo pasiekti per Lenkiją, kuri nuo sekmadienio yra uždariusi valstybės sienas.

„Dabar Lenkija atšaukė visiškai visus tarptautinius skrydžius. Taip pat ir mūsiškį. Negana to, bandome su jais visais būdais susisiekti, mat paskelbė bendrą informaciją, kad skrydžius bus galima nemokamai pasikeisti į vėlesnius, tačiau, deja, nei kaip pasikeisti, nei informacijos – visiškai iš LOT pusės tyla“, – teigė A.Lydeka.

Jam pavyko susisiekti su Lietuvos ambasadoriumi Japonijoje ir Indonezijoje Gediminu Varvuoliu.

„Mes oficialiai užsiregistravome per URM, kad esame tokioje valstybėje, tokiu adresu ir kad norime parskristi. Ir laukiame informacijos, tai ambasadorius šaunuolis, pats susisiekė ir patikino, kad stengsis padėti. Bet kažkokios oficialios informacijos iš URM konsulinės, kad tokie skrydžiai galimi, per tokius miestus galite grįžti, kad Lietuva įsileis tokiu keliu, nėra“, – teigė A.Lydeka.

Pasak jo, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius viešai kalba, kad visus Lietuvos piliečius parsiveš, tačiau visai neaišku, kaip tai bus daroma.

Būtų oficiali informacija, per kuriuos miestus galime grįžti, bandytume pirkti kitus bilietus.

„Būtų oficiali informacija, per kuriuos miestus galime grįžti, bandytume pirkti kitus bilietus. Bet kaip parskristume, nes ir finansai, reikia suprasti, kad gyvenimo kurorte kiekviena diena kainuoja. Tačiau dabar net neaišku, ar ieškoti naujų bilietų, per kur juos įmanoma pirkti, kad neatšauktų“, – nerimauja A.Lydeka.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija informuoja, kad visi piliečiai, kuri neturi galimybių savarankiškai grįžti į Lietuvą, iki kovo 17 d. kviečiami registruotis.

Nurodoma, kad atsiradus galimybei organizuoti kelionę į Lietuvą, ambasada su piliečiais susisieks atskirai ir informuos apie kelionės sąlygas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius