Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artėjant audrai Tailando saloje įstrigę lietuviai – be elektros, išplaukti nebegali

Tailando pietinės dalies link artinasi atogrąžų audra „Pabuk“, kuri, baiminamasi, gali būti stipriausia per kelis dešimtmečius. Vienoje iš salų apsistojusių lietuvių laukia nerami naktis – vėjas vis stiprėja, elektros nėra, būdo, kaip išvykti iš salos – irgi.
Lietuviai viešbutyje Tailande
Lietuviai viešbutyje Tailande / Asm. nuotr.
Temos: 1 Lietuviai

Beatričė po Tailandą keliauja su šeima – iš viso aštuoniese. Šiuo metu jie Ko Lanta saloje, Krabi provincijoje. Nors iš pradžių manyta, kad šios salos ateinanti audra neturėtų pasiekti, penktadienio vakaras joje buvo neramus.

„Jaučiamės išsekę, ir nežinome, ko tikėtis toliau..., – 15min parašė mergina. – Šiuo metu dingo elektra. Didėja vėjas ir bangos.“

„Visi viename kambaryje susėdę laukiame, kas bus toliau. Jaudinamės“, – pasakojo ji. Šeima apsistojusi viešbutyje, kuriame pagal kelionės planą jie turėtų likti iki pirmadienio. Tikimasi, kad tuo metu jau kursuos laivai ir keltai tarp salos bei žemyninės Tailando dalies.

Artinantis audrai, kuri neša 70 km/val. vėjus ir stiprų lietų, yra sustabdyta laivyba pietų Tailande – plaukti negali nei žvejybiniai laivai, nei keltai, atšaukti skrydžiai.

Iš kai kurių vietovių buvo vykdoma evakuacija, tačiau ne iš Ko Lanta salos. „Iš mūsų salos kas išvyko, tas. Mes delsėme, o dabar jau per vėlu“, – pasakojo lietuvė.

Ne tik lietuvių šeima, bet ir vietiniai bei vietos valdžia nesitikėjo, kad „Pabuk“ užkabins ir Ko Lantą, todėl žmonės ir nebuvo raginami išvykti, nebuvo įsteigtos specialios prieglaudos nuo audros žmonėms. „Viešbučio šeimininkė sakė, kad valdžia nesirūpino, nes tikėjosi, kad audra nepasieks salos“, – 15min sakė Beatričė.

Jos teigimu, vietiniai ramina keliautojus – kad čia bus tik stiprus vėjas, o didelių bangų, kurios prognozuojamos kitose vietovėse, ir potvynių nebus. Tik jie ramesni nei lietuviai. „Dabar yra 20 val. pas mus, laukia ilga naktis, nes nemanau, kad užmigsim“, – atviravo Beatričė.

Lietuvos URM įspėja keliautojus

Lietuvos Užsienio reikalų ministerija paskelbė įspėjimą, kad tropinė audra „Pabuk“ pasiekė pietinę Tailando dalį sausio 4 d. Audra paveiks Koh Samui, Koh Pangan ir Koh Tao salas, Phuket, Krabi ir kaimyninius regionus.

numatomas didelis kritulių kiekis, galintis sukelti potvynius ir purvo nuošliaužas. Rekomenduojama vadovautis vietos valdžios nurodymais ir nekeliauti per užtvindytas teritorijas.

Rekomenduojama stebėti vietos žiniasklaidą ir Tailando meteorologijos departamento pranešimus. Perspėjama, kad audra gali paveikti kelionės planus – gali būti atšaukti skrydžiai ir vandens transportas.

Lietuvos ambasados Kinijoje telefonas: +86 10 845 185 20, el. pašto adresas: amb.cn@urm.lt

Užsienio reikalų ministerijos visą parą budintis telefonas: +370 5 236 2444, el. paštas: pilieciai@urm.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius