Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Asmenukės su Talibanu“: Afganistane smaginęsis britų turistas evakuotas

Britas koledžo studentas, kuris susirado pavojingiausių pasaulio valstybių sąrašą ir juo naudojosi kaip kelionių planu, galiausiai buvo saugiai evakuotas iš Afganistano.
Milesas Routledge'as
Milesas Routledge'as / Stop kadras/Facebook

22-ejų Milesas Routledge'as į Afganistaną atvyko praėjusį penktadienį, rašo euronews.com. „Aš pagalvojau – kokia yra pati smagiausia šalis, kur galiu nuvykti, ir kuri nebūtų nuobodi, – jis sakė savo sekėjams „Twitch“. – Pagūglinau 10 pavojingiausių pasaulio valstybių. O tuomet naudojausi tuo kaip pirkinių sąrašu. Aukščiausiai buvo Afganistanas.“

„Maniau, kad Jungtinė Karalystė ir JAV vis dar yra ten, todėl turėtų būti gana saugu. Pamaniau – padykinėti Afganistane – skamba visai gerai“, – sakė jis.

Tačiau jau savaitgalį talibai užėmė Kabulą ir pradėjo jame šeimininkauti. Skubiai buvo evakuoti įvairių ambasadų darbuotojai, užsienio kariams padėję afganai.

M.Routledge'as skundėsi, kad jį Kabule britų ambasada esą apleido. Galiausiai antradienį jis paskelbė vaizdo įrašą, kaip yra evakuojamas į Dubajų. Sakė, kad tai – „nuostabių žmonių britų kariuomenėje nuopelnas“. Jame vaikinas atrodo sėdintis pilnutėliame kariniame lėktuve.

Jis pats sakė esantis išvargęs, bet pagaliau jam palengvėjo palikus Afganistaną.

Britas rašė feisbuke: „Talibanas leido mums patekti į oro uostą, sutikome labai daug jų, leidome daug laiko, bet visi šypsojosi, mojavo vieni kitiems, kai kurie su jais darėsi asmenukes.“

VIDEO: Lord Miles - The Brit at the Fall of Kabul

Tokia brito kelionė sulaukė daug kritikos socialiniuose tinkluose. Daug komentatorių piktinosi jo neatsakingumu kelionei pasirinkti pavojingą šalį.

Kelionę jis užsisakė kovo mėnesį, Afganistane planavo praleisti kelias dienas ir išvykti rugpjūčio 19 d.

Talibanui užėmus Kabulą, jis ir pats pripažino, kad „atkando daugiau, nei gali sukramtyti“. Bet vaikinas sakė, kad prieš kelionę žinojo riziką, be to, niekas nuo jos nebūtų jo atkalbėjęs.

Būdamas Kabule interviu „The Times“ jis dar kartą pakartojo – nesigaili dėl kelionės. O jeigu atsuktų laiką atgal, ją kartotų.

„Man patinka rizika, aš esu bankininkas, todėl tai suprantama“, – sakė fizikos studentas ir praktikantas finansų srityje.

„Nekenčiu gulėti paplūdimyje, todėl norėjau nuveikti ką nors kitokio. Baigęs mokslus turėsiu darbą ir galbūt šeimą, todėl neturėsiu galimybės to daryti“, – aiškino M.Routledge'as.

Visgi paskutinės dienos Kabule galbūt pakeitė jo požiūrį.

„Man sunku stovėti, nuryti vandenį. Nemanau, kad šiąnakt miegosiu, – rašė jis feisbuke. – Mačiau per daug negyvų žmonių.

Aš tiesiog norėjau, kad tai būtų tarsi labdaros dalykas, kur galiu patyrinėti keistą šalį, bet psichologiškai esu palūžęs.“

Trečiadienį visos M.Routledge'o žinutės feisbuke apie kelionę buvo jau ištrintos, taip pat ir žinutės 4Chan tinkle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius