Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 08 /2020 07 09

Atvykusiems iš dar 7 šalių bus privaloma izoliacija, stabdomos kelionės į Bulgariją

Trečiadienį Sveikatos apsaugos ministerija paskelbė, kad atvykusiems iš dar 7 šalių bus privaloma dviejų savaičių izoliacija. Tarp šių šalių – ir Bulgarija, kuri buvo viena iš vos kelių krypčių, į kurias keliones organizavo Lietuvos kelionių organizatoriai. Jie paskelbė keliones į šią šalį nedelsiant atšaukiantys. Dabar Bulgarijoje yra iki tūkstančio lietuvių poilsiautojų.
Bulgarija
Bulgarija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rumunija, Bulgarija, Mergelių salos, Seišeliai, Džibutis, San Marinas ir Svazilandas – naujos šalys, iš kurių grįžus bus privaloma 14 dienų izoliacija, paskelbė Sveikatos apsaugos ministerija. Sąrašas įsigalioja nuo liepos 9 dienos.

Stabdomos kelionės į Bulgariją

Kaip 15min informavo Lietuvos turizmo asociacijos vadovė Milda Plepytė-Rainienė, stabdomos visos planuotos liepos mėnesio kelionės ir skrydžiai į Bulgariją.

„Kelionių organizatoriai, vertindami saugumą, nes jis yra prioritetas, ir siekdami, kad keliautojai nepatirtų jokių nepatogumų, nuo liepos 9 iki liepos 31 d. atšaukia visus numatytus skrydžius“, – 15min teigė M.Plepytė-Rainienė.

Jos teigimu, šiuo metu Bulgarijoje poilsiauja iki tūkstančio Lietuvos kelionių organizatorių klientų. Tie, kurie dabar yra šioje šalyje, gali būti ramūs – į Lietuvą kelionių organizatoriai juos pargabens, skrydžiai namo nebus atšaukti.

„Pagal Turizmo įstatymą kelionių organizatoriaus prievolė yra sugrąžinti turistą atgal į Lietuvą. Nėra Vyriausybės ar įsakymo, kad kelionės turi būti nutraukiamos nedelsiant“, – atkreipė dėmesį ji.

Turistai bus parskraidinami numatytu laiku - pasibaigus jų atostogoms.

M.Plepytė-Rainienė pabrėžė, kad su visais išvykti turėjusiais keliautojais susisieks arba kelionių organizatorių atstovai, arba pardavimų agentai bei pateiks galimas alternatyvas.

Tiems, kurių kelionės atšauktos, bus galima rinktis kitą kelionę, kuponą arba susigrąžinti pinigus. Gegužės pabaigoje Seimas priėmė Civilinio kodekso pataisą, pagal kurią už keliones, neįvykusias dėl koronaviruso krizės, kelionių agentūros žmonėms pinigus gali grąžinti per ilgesnį laiką – 90 dienų, o ne per dvi savaites. EK pradėjusi pažeidimo procedūrą dėl Lietuvos taikomų kelionių paketų taisyklių.

Atvykusiems iš dar 7 šalių bus privaloma izoliacija

Rumunija, Bulgarija, Mergelių salos, Seišeliai, Džibutis, San Marinas ir Svazilandas – naujos šalys, iš kurių grįžus bus privaloma 14 dienų izoliacija. Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) sąrašą atnaujino atsižvelgdama į Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenis. Jis įsigalioja nuo liepos 9 dienos.

Sąrašas taikomas grįžtantiems mūsų šalies gyventojams ir tiems užsieniečiams, kurie turi leidimą atvykti į Lietuvą.

Visų COVID-19 paveiktų šalių sąrašą rasite čia.

Šią savaitę iš paveiktų šalių sąrašo išbrauktas Pakistanas bei Centrinės Afrikos Respublika. Iš viso sąraše – 63 šalys.

Paveiktomis laikomos tos šalys, kuriose sergamumo koronavirusine infekcija rodiklis per paskutiniąsias 14 dienų yra didesnis nei 25 atvejai 100 tūkst. gyventojų.

Numatyta, kad iš paveiktų šalių sąraše esančių valstybių sugrįžusieji ar atvykusieji per 24 valandas turi užsiregistruoti, pateikdami savo duomenis Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (NVSC). Tokiems asmenims bus privaloma 14 dienų izoliacija, net jeigu per paveiktą šalį jie vyko tranzitu. Tokia tvarka galioja ir iš šių šalių grįžtantiems Lietuvos piliečiams, ir leidimą atvykti turintiems užsieniečiams.

Labiausiai paveiktų valstybių sąrašas yra atnaujinamas atsižvelgiant į epidemiologinius rodiklius užsienio šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius