Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bahreinas leis per jo oro erdvę vykdyti skrydžius tarp JAE ir Izraelio

Bahreinas ketvirtadienio vakarą pranešė sutikęs leisti per jo oro erdvę vykdyti skrydžius tarp Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) ir Izraelio.
Dubajaus rėmas, Jungtiniai Arabų Emyratai
Dubajaus rėmas, Jungtiniai Arabų Emyratai / Shutterstock.com nuotr.

Vos diena anksčiau apie tokį sprendimą paskelbė Saudo Arabija.

Tuo tarpu pirmadienį JAV ir Izraelio delegacijos lankėsi Abu Dabyje, į kurį atvyko pirmuoju tiesioginiu komerciniu skrydžiu iš Tel Avivo, taip pažymėdamos žydų valstybės ir Jungtinių Arabų Emyratų ryšių normalizavimą.

Bahreinas, kaip ir Saudo Arabija, nepalaiko oficialių diplomatinių santykių su Izraeliu, tačiau sprendimas vykdyti skrydžius laikomas bendradarbiavimo su žydų valstybe ženklu.

„Bahreinas leis kirsti jo oro erdvę vykdant visus skrydžius į ir iš JAE į visas šalis“, – pranešė oficiali Bahreino naujienų agentūra, remdamasi oficialiu šaltiniu iš Susisiekimo ministerijos.

JAE ir Izraelis susitarė normalizuoti ryšius susitarimu, pasiektu tarpininkaujant Jungtinėms Valstijoms, apie kurį praėjusį mėnesį paskelbė JAV prezidentas Donaldas Trumpas, o JAE tapo pirmąja Persijos įlankos šalimi ir tik trečiąja arabų valstybe, užmezgusia diplomatinius santykius su Izraeliu.

Ryšiai tarp Bahreino – pirmosios Persijos įlankos valstybės, parėmusios JAE ir Izraelio susitarimą – ir žydų valstybės siekia 10-ąjį dešimtmetį.

JAE sprendimą normalizuoti ryšius su Izraeliu palankiai įvertino kai kurios arabų šalys, tačiau, nepaisant JAV entuziazmo, kitos šalys atmetė šią idėją, o dalis jų išlieka atsargios.

Tuo tarpu palestiniečiai pasmerkė susitarimą kaip JAE dūrį į nugarą.

Nepaisant to, JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo, kuris praėjusį mėnesį lankėsi Viduriniųjų Rytų regione, išreiškė optimizmą, kad prie susitarimo prisijungs daugiau arabų tautų.

Pasak analitikų, Bahreinas yra viena iš labiausiai tikėtinų šalių, galinčių pasekti JAE pėdomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius