Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baigėsi mėnesius trukęs skrydžių laukimas: žmonės grįžta į namus, darbus, mokslus ir pas artimuosius

Trečiadienio vakarą virš Lietuvos atsivėrė oro vartai: per 160 keleivių iš Frankfurto atvyko į Vilnių ir maždaug tiek pat išvyko į Vokietiją. 15min pabendravo su keliaujančiais: vieni nenoromis keliauja į darbus, kiti džiaugiasi grįžtą į mokslus, treti nekantrauja pasimatyti su artimaisiais.

Lietingas ir vėjuotas Vilnius šaltai pasitiko grįžtančius Lietuvon, tačiau kai kuriems toks oras buvo daug mielesnis, nei, pavyzdžiui, Turkijos saulė, prieš kurią priverstinai rodytis reikėjo beveik du mėnesius.

Tokia iš Frankfurto į Vilnių grįžusio Roberto istorija. Vyras pasakoja atostogų su šeima išskridęs sūnaus gimimo proga, tačiau grįžti galėjęs tik dabar.

Tuo metu Vida pasakoja netikėtai užstrigusi Lietuvoje. Į šalį atvykusi prieš pat karantino paskelbimą, beveik du mėnesius laukė, kol vėl galės susitikti su vyru Kanadoje.

„Gal kokius aštuonis kartus keičiau bilietus“, – teigia moteris.

Vienas iš Anglijos sostinėn grįžęs jaunas vaikinas buvo itin geros nuotaikos – prasivėrus išėjimo durims jis iškėlė ranką į viršų ir suriko lyg laimėjęs aukso puodą. Vyrukas džiaugėsi ne be reikalo – jo sugrįžtančio draugai laukė su pilna dėže sūrelių.

Žiūrėkite išsamų reportažą apie pirmuosius po pertraukos atvykėlius į Vilniaus oro uostą ir iškeliaujančius iš Lietuvos.

VIDEO: Ilgai lauktas pirmasis skrydis namo: mėnesius atskyrė nuo vyro Kanadoje, su mažu vaiku užstrigo Turkijoje

Žurnalistams vaikinas pasakojo, kad skrydis buvo visiškai įprastas – tik keleiviams reikėjo sėdėti su kaukėmis. Saugių atstumų taip pat nebuvo paisyta.

„Atstumai tarp žmonių skrydžio metu? Jokie“, – tikino jis.

Kitiems, rodos, atidarytos sienos emocijų nesukėlė ar bent jau teigiamų. Į Frankfurtą vykstantis vyriškis juokėsi nelabai norintis keliauti.

„Nenoriu į darbą, ir viskas“, – sako jis.

Trečiadienį maždaug po dviejų mėnesių pertraukos grįžo reguliarūs tarptautiniai skrydžiai. Vėlyvą popietę į Lietuvą atvyko apie 160 žmonių iš Frankfurto, taip pat panašus skaičius keleivių „Lufthansa“ lėktuvu išskrido į Vokietiją. Kol kas skrydžiai planuojami tik į Frankfurtą, bet pamažu maršrutų daugės.

VIDEO: Atnaujinami skrydžiai iš Vilniaus: ką reikia žinoti pasiilgusiems keliauti?

Trečiadienį turėjo įvykti pirmasis „airBaltic“ skrydis iš Vilniaus į Rygą, tačiau įmonė jį atidėjo vėlesniam laikui. Pasak Lietuvos oro uostų vadovo Mariaus Gelžinio, įmonei kol kas neapsimoka pradėti šio reiso.

Vyriausybė leido nuo kito pirmadienio atnaujinti Latvijos oro bendrovės „airBaltic“ skrydžius iš Vilniaus į Rygą, o dar po savaitės – į Taliną.

Tačiau, anot M.Gelžinio, „airBaltic“ kol kas skrydžių neatnaujins, nes norėtų skraidinti daugiau krypčių – į Dubliną, Londoną, Norvegiją. Esą vien tarp Baltijos šalių yra per mažai keleivių.

Lietuvoje oro erdvė keleiviniams skrydžiams ir keltams buvo uždaryta balandžio 4-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius