Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 11 /16:40

Baltijos burbulas sprogsta: Latvija įveda saviizoliaciją atvykstantiems iš Estijos

Iš Estijos į Latviją atvykstantys žmonės nuo šeštadienio turės izoliuotis 14 dienų, siekiant apriboti koronaviruso plitimą, penktadienį pranešė estų užsienio reikalų ministerija. Lietuva taip nesielgs ir Estijos į paveiktų šalių sąrašą šią savaitę neįtrauks.
Latvija
Latvija / 123rf.com nuotr.

Pasak Estijos ministerijos, toks sprendimas susijęs su prastėjančia epidemiologine padėtimi Estijoje.

Lietuva šią savaitę neviršija raudonosios Latvijos ribos, tad lietuviai į šią kaimyninę šalį nevaržomai galės keliauti ir kitą savaitę.

Primename, kad Lietuva ir Estija penktadienį nusprendė pakeisti sergamumo COVID-19 kartelę, kurią perkopusios valstybės bus įtrauktos į paveiktų šalių sąrašą. Ji bus nebe 16, o 25 atvejai 100 tūkst. gyventojų per 14 d.

Latvija liko prie 16-os atvejų ribos ir sukritikavo Lietuvos žingsnį.

Latvija skelbia, kad išimtys keliautojams iš Estijos gali būti taikomos dėl tam tikrų darbo, akademinių, sveikatos, vaikų ir artimųjų priežiūros priežasčių. Be to, nuo reikalavimo izoliuotis atleidžiami tranzitu keliaujantys asmenys.

Ryga kiek anksčiau nusprendė išlaikyti laisvą judėjimą Valgos ir Valkos miesteliuose, per kuriuos eina Estijos ir Latvijos siena. Tačiau nuo izoliavimosi bus atleidžiami tik tie gyventojai, kurie per pastarąsias dvi savaites nekeliavo už miestelių apylinkių.

Nauji apribojimai neturės įtakos laisvam prekių judėjimui.

Nuo reikalavimo izoliuotis atleidžiami tranzitu keliaujantys asmenys.

Atvykstant į Latviją tarptautiniu transportu, bus privaloma užpildyti išduodamą formą, be kita ko, nurodant, kuriose šalyse asmuo lankėsi per pastarąsias dvi savaites.

Atvykstantieji į Latviją iš padidintos rizikos valstybių turės dėvėti apsauginę kaukę viešosiose vietose. Vyriausybė rekomenduoja tokiems žmonėms susilaikyti nuo kontaktų su aplinkiniais, o dirbant nepamiršti apie atsargumo priemones.

Asmuo, kuriam taikomas reikalavimas izoliuotis, turi teisę dėvėdamas kaukę sugrįžti į savo šalį ar pakeisti karantinavimosi vietą, prieš tai informavęs Latvijos policiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius