Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bankrotą skelbia keturi „Norwegian Air“ padaliniai, darbo gali netekti 4,7 tūkst. žmonių

Oro linijos „Norwegian Air“ pirmadienį paskelbė kad keturi bendrovės padaliniai Švedijoje ir Suomijoje skelbia bankrotą. Taip pat pranešta, kad nutraukiami jų kontraktai Europoje bei JAV, dėl to tikriausiai bus atleisti 4,7 tūkst. žmonių.
Norwegian
Norwegian / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Bankrutuojančiuose padaliniuose dirba 1 571 lakūnas ir 3 134 įgulos darbuotojai. Tai – maždaug du trečdaliai visos „Norwegian“ darbo jėgos. Be šių darbuotojų liks tik 700 lakūnų ir 1,3 įgulos darbuotojų. Oro linijos padalinius dar turi Norvegijoje, Prancūzijoje ir Italijoje – šiems, tikinima, paskelbti bankrotai įtakos neturės.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad bendrovė Švedijoje ir Danijoje, priešingai nei Norvegijoje, nesulaukė vyriausybių finansinės paramos – todėl neliko nieko kito, kaip tik skelbti bankrotus.

„Norwegian“ finansinės bėdos nebuvo naujos, o jas tik dar labiau pagilino dabartinė koronaviruso keliama krizė. Beveik visi bendrovės skrydžiai yra atšaukti, ir nors „Norwegian“ jau pasiekė dalis vyriausybės suteiktos paskolos, gautų pinigų toli gražu nepakanka padengti fiksuotas išlaidas. Praėjusią savaitę buvo atskleista, kad „Norwegian“ nebeturėjo iš ko išmokėti balandžio algų.

Oro linijų vadovas Jacobas Schramas pranešime spaudai teigė, kad „koronaviruso įtaką oro linijų pramonei neturi precendento“.

Prognozuojama, kad oro linijų bendrovių pajamos dėl koronaviruso pandemijos 2020 metais sumažės 55 proc., arba 314 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius