-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Draugystė veža“ sparnai neša į „Euroviziją“: dalyviai pradėjo beveik parą truksiančią kelionę

Šeštadienio vakarą „Draugystė veža“ autobusas pajudėjo Varšuvos link – iš ten dalyviai kels sparnus į Portugaliją, kur turės galimybę iš arti pamatyti „Eurovizijos“ konkursą.
Kelionės pradžia
Kelionės pradžia / Dianos Trofimovos nuot.

Išlydėti „Draugystė veža“ dalyvių atėjo Nacionalinio transplantacijos biuro atstovai. Jie padovanojo kiekvienam dalyviui po marškinėlius ir palinkėjo gero vėjo. Taip pat būtent jiems reikia dėkoti už unikalią galimybę, kurios galėjo ir nebūti, tačiau biuro dėka bus – susitikimas su jautrią dainą atlikusiu ir pergalę praėjusių metų „Eurovizijos“ konkurse išplėšusiu Salvadoru Sobraliu. Į dangų Vilniaus autobusų stotyje pakilo žali Nacionalinio transplantacijos biuro dovanoti balionai, simbolizuojantys kiekvieno dalyvio svajonę.

Dar keli fotoaparatų blyksniai – duoklė rėmėjams, pozuojant su „Audimo“ dovanotais Lietuvą reprezentuojančiais drabužiais ir išskleista superkeliones.lt vėliava – ir mes pasiruošę pajudėti.

„Eurolines“ autobusu Varšuvą pasieksime tik anksti ryte, tuomet persėsime į traukinį ir keliausime iki oro uosto, iš kurio dar keturias valandas skrisime į Portugaliją.

Uždusęs dalyvių išlydėti atlėkė ir Dainius Giedrimas, taip pat užsikrėtęs draugystės virusu, pats dalyvavęs projekte.

Vykstančių į „Euroviziją“ išlydėti atėjo ir šaunieji „Draugystė veža“ dalyviai – Tadas ir Rūta su savo vietoje nenustygstančia mažyle, nesiskiriančia su nuo vaikystės pamiltu pliušiniu tigru. Kol puikioji šeimynėlė su šypsenomis linkėjo dalyviams sėkmės, vienos iš į kelionę besileidžiančių dalyvių – Samantos – mama apsiašarojo. Projektas vis dar dovanoja pirmuosius kartus ir tai pirmas kartas, kai į tokią tolimą kelionę mama išlydi savo dukrą.

Sėdam į smagesnėmis nuotaikomis šurmuliuojantį mūsų autobusą. Pagalvės, kad nepaskaustų kaklai – paruoštos, sumuštiniai sutepti – skrandžiai negurgs, o ir užsidegimo nerti į portugališkus nuotykius per akis. Prieš nosį – para kelionės, palinkėkite mums sėkmės!

Daugiau įspūdžių – tiesioginėje vaizdo transliacijoje iš Vilniaus autobusų stoties:

Visos kelionės metu skaitykite „Draugystė veža“ dienoraščius iš saulėtosios Portugalijos.

Žurnalistės kelionę apmokėjo Baltijos ugdymo centras, tačiau turiniui tai įtakos neturi.

„Draugystė veža“ – tai LRT pristatoma ir viešosios įstaigos „Baltijos ugdymo centras“ bei Superkelionės.lt organizuojama socialinė akcija. Projektą remia Nacionalinis transplantacijos biuras, Lietuvos inkstų fondas, Pakruojo rajono savivaldybė, BSS grupė, „Audimas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius