Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estija antrąjį šių metų ketvirtį sulaukė 6,4 karto daugiau turistų iš užsienio

Estija antrąjį šių metų ketvirtį užfiksavo 946,5 tūkst. turistų iš užsienio apsilankymų – 6,4 karto daugiau nei tuo pat metu pernai, o jų išlaidos išaugo 3,5 karto iki 350 mln. eurų, pranešė Estijos centrinis bankas.
Talinas
Talinas / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Estija Turizmas

Kita vertus, palyginti su atitinkamu ikipandeminių 2019-ųjų laikotarpiu, šios išlaidos buvo 26 proc. kuklesnės.

40 proc. šiemet balandį–birželį Estiją aplankiusių turistų buvo iš Suomijos, penktadalis – iš Europos Sąjungai nepriklausančių valstybių.

Vienos dienos apsilankymų per metus padaugėjo šešis kartus, o palyginti su 2019-aisiais – sumažėjo perpus, jie sudarė trečdalį visų apsilankymų.

Estijos gyventojai antrąjį metų ketvirtį į užsienį keliavo daugiau nei 700 tūkst. kartų – triskart daugiau nei prieš metus, bet ketvirtadaliu mažiau nei tuo pat laikotarpiu 2019 metais. Jų kelionių išlaidos atitinkamai išaugo 3,5 karto ir sumenko penktadaliu iki 265 mln. eurų.

Keturios iš penkių išvykų buvo į kitas ES šalis, o daugiau nei šeštadalis – į Suomiją. Populiauriausios išvykos į kitas nei ES valstybes buvo į Turkiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius