Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ESTT: ne ES oro transporto bendrovės privalo atlyginti ES keleiviams už skrydžių vėlavimus

ES keliautojai, užsisakantys skrydžius per ES oro linijų bendrovę, gali reikalauti kompensacijos smarkaus jungiamojo skrydžio vėlavimo atveju – net jei vėlavimas įvyko už Europos ribų, ketvirtadienį paskelbė teismas.
Aviacija
Aviacija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Europos Sąjungos Teisingumo Teismas (ESTT) savo sprendime nurodė, kad visai kelionei, kuriai taikomas vienas rezervavimas, galioja ES taisyklės, kuriomis sprendžiamas skrydžių vėlavimo klausimas, net jei skrydį vykdo ne ES įregistruota oro linijų bendrovė.

Teismo išnagrinėta byla buvo susijusi su per Vokietijos vežėją „Lufthansa“ užsakytą kelionę trims asmenims, vykusiems iš Briuselio į San Chosė Kalifornijoje su persėdimu JAV mieste Niuarke.

Keleiviai į San Chosė atvyko vėluodami 223 minutes – daugiau nei tris valandas, o tai garantuoja nepatogumų patyrusiems keliautojams teisę į kompensaciją pagal ES taisykles.

Visą skrydį vykdė „United Airlines“, o Liuksemburge įsikūręs teismas nurodė, kad JAV oro linijų bendrovė privalo sumokėti trims keleiviams kompensaciją, nes kelionė prasidėjo Belgijoje, ES valstybėje narėje.

Sprendimu patvirtinta, kad pagal galiojančias taisykles keleiviai turi teisę gauti ne didesnę nei 600 eurų kompensaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius