Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europoje atidaryta pirmoji meškėnų kavinė

Ukrainos mieste Charkove atidaryta išskirtinė kavinė – lankytojai čia gali pasimėgauti meškėnų draugija. Nors laukti, kol galėsi paglostyti šiuos gyvūnus, gali tekti net pusvalandį, žmonių susidomėjimas šia vieta milžiniškas.
Meškėnų kavinė Tailande
Meškėnų kavinė Tailande / „Scanpix“/AP nuotr.

Meškėnų kavinių yra Azijoje, o dabar tokia neįprasta vieta yra ir Ukrainoje. Į Charkovą, beje, netrukus bus galima iš Vilniaus nuskristi tiesiogiai. „Ryanair“ į šį miestą spalio pabaigoje pradės skrydžius.

„Raccoon Cafe“ – „Meškėnų kavinėje“ – apgyvendinta meškėnų pora Liza ir Bartas. Šeimininkas Markas Kolesnikovas gyvūnėlius priglaudė iš vietos ūkio, kai šie buvo dar visai mažučiai.

Meškėnų kavinė savo formatu skiriasi nuo kačių kavinės (pastaroji, beje, yra ir Vilniuje). Katės paprastai laisvai vaikšto tarp lankytojų, joms leidžiama ir laipioti ant stalų, jos netrukdomai gali prašytis užkandžių ar glostymo.

Meškėnų kavinėje gyvūnams yra skirta atskira uždara erdvė – porelė apgyvendinta už stiklinės sienos.

CNN rašo, kad nors ką tik atsidariusi, kavinė sulaukė milžiniško populiarumo – per dieną pritraukia apie 200 lankytojų. Tai reiškia, kad žmonėms dažnai tenka laukti net pusvalandį, kol galės gauti šansą pažaisti su meškėnais ir juos pamaitinti.

M.Kolesnikovas Ukrainos televizijai UATV sakė, kad žmonės internete mato begalę nuotraukų ir filmukų, kuriuose įamžinti mielai atrodantys, bet išdykę meškėnai. Tačiau retas kuris yra matęs šiuos gyvūnus gyvai. Dėl to ir traukia juos išvysti savo akimis. Jo teigimu, iš tiesų meškėnai yra dar judresni ir žaismingesni nei vaizdo įrašuose.

VIDEO: Raccoon Love from Kharkiv to Lviv

Visgi kavinė susilaukė ir kritikos. Gyvūnų psichologas A.Hapčenko išreiškė nerimą dėl tokių vietų. Jo teigimu, laukiniams gyvūnams, kuriais naudojamasi verslui kurti, gali pakenkti didelis žmonių dėmesys ir jų duodamo maisto kiekiai.

M.Kolesnikovas tikina, kad prieš atidarymas tokią vietą skaitė daug literatūros, konsultavosi su veterinarais, kad Liza ir Bartas būtų ir saugūs, ir patenkinti. Jie įkurdinti už garso nepraleidžiančio stiklo, įrengtas specialus jiems tinkantis apšvietimas, gyvūnai turi daug žaislų ir atskirą erdvę poilsiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius