Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos šalys – sniego pusnyse: kai kur iškrito daugiausiai sniego per dešimtmetį

Austrijos, Prancūzijos, Italijos, Ispanijos, Balkanų pusiasalio gyventojams – sniego iššūkis.
Sniegas Vokietijoje
Sniegas Vokietijoje / Imago / Scanpix nuotr.

Europoje – balta žiema artėjant Kalėdoms. Tik ne visur tai džiaugiamasi, nes priverstos sniego pusnys trukdo ir transportui, sukelia ir tokių problemų kaip elektros dingimai. Austrijoje, pavyzdžiui, iškrito daugiausiai sniego per dešimtmetį.

Kai kuriuose Austrijos regionuose iki 30 cm sniego, o Alpėse pusnys pasiekė ir 2 metrus, Pirėnų kalnuose – 70 cm.

Pūga pasiekė ir didesnius miestus. Gausiai pasnigo Vienoje – gatves padengė maždaug 10 cm sniego sluoksnis. O rytiniame Austrijos mieste Burgenlande gyventojams teko tvarkytis su 30 cm sniego.

Skelbiama, kad tiek sniego nematyta 10 metų. Kai kuriose vietose dėl snygio dingo elektra, daug kur eismą sustingdė spūstys, atsirado viešojo transporto vėlavimai.

Gelbėtojams teko vaduoti užpustytus automobilius, tvarkyti nuvirtusius medžius, o medikams – rūpintis gatvėse paslydusiais ir susižeidusiais žmonėmis.

Nors miestuose toks sniego kiekis kelia problemų, slidinėjimo kurortai Austrijoje džiaugiasi. Vėl atsidarę ir priimantys turistus jie sako, kad tokios geros sąlygos jau seniai matytos jau sezono pradžioje.

Tiesa, nors visuotinis karantinas Austrijoje baigėsi, tačiau jis iš esmės tęsiasi nepaskiepytiems. Net ir keltuvais slidinėjimo centruose gali naudotis tik tie, kurie yra pasiskiepiję nuo COVID arba šia liga persirgę. Daugiau skaitykite čia: Dėl omikron – nauji reikalavimai: kokios taisyklės galioja 10 lietuvių žiemą pamėgtų krypčių?

Prancūzijoje gausus sniegas taip pat trikdė gyvenimą - automobiliai strigo didelėse spūstyse

Su didelėmis sniego pusnimis teko dorotis ir Balkanams. Serbijos sostinėje Belgrade teko dėl to laikinai sustabdyti ir skrydžius. Vieno į Belgradą vykusio ir pusnyse įstrigusio traukinio keleiviams teko laukti 7 valandas, kol juos pasieks autobusai ir nuveš į sostinę.

Daug vietovių šalyje kuriam laikui buvo likusios be elektros. Nemažai žalos pastatams bei automobiliams pridarė virstantys medžiai, o dėl apledėjusių kelių kilo daug avarijų.

Šalies valdžia paragino gyventojus likti namuose, atsisakyti nereikalingų kelionių ir taupyti elektrą.

Sniegas, pereinantis į lietų daug problemų sukėlė ir Bulgarijoje bei Albanijoje – čia kilo potvyniai.

Ankstesnių metų žiemos akimirkas galite prisiminti nuotraukų galerijose:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius