Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geros ir blogos žinios mėgstantiems Lenkijos pajūrį: paplūdimius gerins, bet uždarys

Kasmet vis daugiau lietuvių atranda Lenkijos pajūrį – netoli, nebrangu, o tokiais plačiais smėlėtais paplūdimiais gali pasigirti ne kiekviena šalis. Tiesa, šiemet keliautojams teks prieš kelionę pasižiūrėti, ar norimas paplūdimys nebus uždarytas.
Gdynės paplūdimys
Gdynės paplūdimys / 123rf.com nuotr.

Pamario vaivadija šią vasarą užsiims savo paplūdimių gerinimu, rašo gazeta.pl. Dėl to yra dvi žinios – viena gera, viena bloga. Geroji – paplūdimiai taps platesni. Tačiau prastoji – vykdant darbus šią vasarą jie bus laikinai uždaryti.

Gdansko miesto savivaldybė informuoja, kad šiemet bus vykdomi didžiausi darbai Gdansko paplūdimių istorijoje. Pagrindinis jų tikslas yra išplatinti smėlėtas pakrantės teritorijas, tačiau kartu darbai bus skirti ir paplūdimių apsaugojimui.

Šią vasarą smėlis iš Baltijos jūros dugno bus keliamas į pakrantę – dėl to kai kuriose vietose smėlėtas paplūdimys išplatės net 40 metrų. Tačiau iki tol reikės kantrybės – kol vyks darbai, bus laikinai uždaromos atskiros paplūdimių dalys.

Planuojama, kad darbai prasidės pirmoje birželio pusėje, o jie bus baigti per tris mėnesius. Pirmasis platinamas paplūdimys bus Jelitkowo, tuomet darbai kelsis į Brzeźno ir Westerplatte.

Smėlis iš jūros dugno bus traukiamas žemsiurbėmis, plūduriuojančiu vamzdžiu jis bus perkeliamas į paplūdimį, o čia jau darbą užbaigs buldozeriai, išstumdydami jį po teritoriją.

Skelbiama, kad tokia paplūdimio atnaujinimo praktika naudojama visame pasaulyje ir laikoma mažiausiai kenkiančia aplinkai. Papildant pakrantę smėliu krantas bus saugomas nuo erozijos, tokia technika ir mažiausiai kenks augalijai bei gyvūnijai.

VIDEO: 5 geriausi Lenkijos paplūdimio miestai

Vykdant darbus vieni po kitų bus laikinai uždaromi paplūdimio ruožai. Smėlio papildymas planuojamas minėtuose Gdansko paplūdimiuose, taip pat poilsiautojų pamėgtame Helo pusiasalyje, Jastrzębia Góra, Ostrow, Karwia, Kuźnica, Sztutowie, Stegna.

Informacija, kurie ruožai kada bus uždaromi, bus galima rasti www.umgdy.gov.pl.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius