Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikija turistams atsivers anksčiau nei planavo – jau kitą savaitę

Graikija žadėjo gegužės viduryje priimti turistus, tačiau šią savaitę nustebino – datą gerokai paankstino. Pranešta, kad jau nuo kitos savaitės Europos Sąjungos valstybių piliečiams atvykus į Graikiją nereikės saviizoliuotis. Sąlyga – skiepai arba neigiamas COVID-19 testas.
Kreta
Kreta / 123rf.com nuotr.

Graikija sako, kad taip žengs mažus žingsnelius turizmo sektoriaus atvėrimo link.

Jau nuo kitos savaitės atvykstantiems iš daugiau nei 30 valstybių (tarp jų – ir Lietuvos) nereikės laikytis saviizoliacijos, jeigu jie yra visiškai paskiepyti nuo koronaviruso arba prieš kelionę pasidarę testą ir gavę neigiamą atsakymą.

Naujoji kelionių tvarka turėtų įsigalioti nuo balandžio 19 dienos, o nuo gegužės vidurio Graikija atsivertų ir kitų šalių keliautojams.

Nuo kitos savaitės į Graikiją galės atvykti turistai iš 27 ES valstybių, JAV, Jungtinės Karalystės, Serbijos, Izraelio ir Jungtinių Arabų Emyratų.

Pagal dabartinį planą, veiktų 9 oro uostai – Kose, Mikone, Santorine, Rode, Korfu, Atėnuose, Salonikuose, Chanijoje ir Heraklione.

Kol kas tiesioginių reguliarių skrydžių iš Lietuvos į Graikiją nėra vykdoma, bet nuo birželio mėnesio „Wizz Air“ ketina pradėti skrydžius į Santoriną ir Zakintą. Į Graikiją skraidins ir Lietuvos kelionių organizatoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius