Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikijos sala piktinasi naujais suvaržymais: „Šiuo metu mes kvailiname turistus“

Augant užsikrėtusiųjų COVID-19 skaičiui Graikijoje, šalis įvedė naujus ribojimus verslams, ypač tiems, kurie aptarnauja didelius kiekius žmonių. Vienos populiariausių salų – Mikono – verslininkai dėl naujų priemonių garsiai piktinasi, rašo naujienų agentūra AP.
Mikonas, Graikija
Mikonas, Graikija / „Scanpix“/AP nuotr.

„Negalima priimti vienašališko sprendimo ir jau kitą dieną, po vidurnakčio, uždaryti salą“, – AP sakė baro savininkas Stavras Grimplas. Tokiais žodžiais jis reagavo į valdžios praėjusią savaitę priimtą sprendimą, kad barai, kavinės ir restoranai gali dirbti tik iki vidurnakčio. Nuo 00.00 iki 7 val. ryto šių vietų durys privalo būti uždarytos lankytojams.

„Visi atvyksta į Mikoną valgyti maisto, linksmintis, plaukioti jūroje. Šiuo metu mes kvailiname juos. Jiems pasakėm – „Atvykite į Graikiją“, o Graikija užsidarė“, – akivaizdžiai piktas kalbėjo baro savininkas.

Kai Graikijos premjeras Kyriakas Mitsotakis oficialiai paskelbė turizmo sezono startą birželio 13-ą dieną, jis sakė, kad nėra tokio kelio, kuris būtų visiškai be rizikos. Tuomet Graikija buvo laikoma viena geriausiai besitvarkančių šalių. Tačiau jau praėjusią savaitę sergamumui staiga išaugus, 100 tūkst. gyventojų jau tenka 21,2 užsikrėtimų. Palyginimui, Lietuvoje šis rodiklis yra 10.5.

Mikone susibūrimų neišvengsi. Ne sezono metu mažoje saloje gyvena vos 10 tūkst. žmonių, tačiau kiekvieną vasarą ją užplūsdavo daugiau nei 2 mln. turistų. Juos čia vilioja prabanga ir proga pasimėgauti hedonistišku gyvenimu.

Šią vasarą lankytojų skaičius toli gražu nebus panašus. Visų pirma, neatplaukia kruiziniai laivai, kurie atgabendavo apie trečdalį visų turistų. Visgi viešbučiai saloje užimti apie 70 proc. – tokia situacija yra labai gera turizmo verslui, palyginus su kitomis Graikijos salomis.

Šeštadienio vakarą paplūdimiai buvo ganėtinai pilni. Vidurnakčiui verslams užsidarius, minios žmonių vaikštinėjo miesto centre, daugelis – su kioskuose įsigytais alaus buteliais rankose.

Kai panašūs apribojimai buvo paskelbti Paroso saloje netoli Atėnų, lankytojai ją paliko kone iškart. Tačiau ne Mikone.

Verslai, mėgindami kompensuoti nuostolius, lankytojus nusprendė įsileisti anksčiau. Savininkai taip pat pasirašė piktą laišką, vyriausybę kaltindami griaunant jų verslus. Jie taip pat reikalauja argumentų, kodėl priimtas toks sprendimas. Tačiau tuo tarpu nesiimama nieko, kad „būtų sustabdyti nelegalūs vakarėliai, kurie išpūs pandemiją“.

Tokie vakarėliai rengiami izoliuotose salos vilose. Kvietimą gauti yra sunku, jie dalijami tik iš lūpų į lūpas, o įėjimas kainuoja mažiausiai 150 Eur. VIP vakarėliai atsieina ir po 1000 Eur vienam dalyviui, sakė Mikono gyventojai.

Valdžia tikina, kad kol kas neatšauks draudimų ir juos netgi įveda kitose vietose. Nuo pirmadienio barai, restoranai ir Atėnuose galės dirbti tik iki vidurnakčio.

Valdžia ir nedaro nuolaidų – per savaitgalį didelėmis, iki 10 tūks. Eur, baudomis buvo nubausti bent 6 barų savininkai įvairiose Graikijos salose, kurie nesilaikė nurodymų užsidaryti po vidurnakčio. Baudas gavo ir kelioms dienoms uždaryti verslai Korfu, Paxi, Zakinto salose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius