Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Havajų turizmo agentūra sumokės turistams, kad tik jie išvyktų

Havajų turizmo agentūra atidėjo 25 tūkst. JAV dolerių neįprastoms išlaidoms, rašo CNN. Šie pinigai bus skirti turistams, kurie atsisakys paklusti valstijos paskelbtam 14-os dienų karantinui, – kad šie galėtų išvykti.
Kauajis, JAV
Kauajis, JAV / 123rf.com nuotr.

Išplatintame pranešime spaudai aiškindama, kad su problemomis susidūrusiais turistais paprastai rūpinasi ne pelno siekianti grupė „Visitor Aloha Society“. Į juos galima kreiptis pagalbos, jeigu kelionės metu Havajuose, pavyzdžiui, susidūrėte su medicinos problemomis ar vagyste. Tačiau dabar grupei skirta nauja role – pasirūpinti, kad turistai išvyktų.

„Galimybė greitai grąžinti žmones į tuos oro uostus, iš kurių jie atvyko, labai prisideda prie teisėsaugos pastangų užtikrinti valstijos karantino priemonių įgyvendinimą, – aiškino Havajų prokurorė Clare Coonors. – Tai, kad negausių vyriausybės pinigų nereikia naudoti šioms kelionėms, taip pat padeda įvykdyti mūsų misiją išlaikyti Havajus saugius.“

Nuo to laiko, kai paskelbta nepaprastoji padėtis, išskraidinti į savo oro uostus buvo 19 žmonių. Kai kuriais atvejais pažeidėjams buvo išdalintos baudos už nusižengimus.

Jeigu turistai neturi pinigų skrydžio namo bilietui, „Visitor Aloha Society“ dabar už turisto kelionę namo sumoka. Kad tik keliautojas paliktų šią valstiją.

Havajuose COVID-19 diagnozuotas maždaug 600 žmonių, užregistruota 12 mirčių.

Valstijoje paskelbtas privalomas 2 savaičių karantinas tiems, kurie atvyksta į Havajus iš kitų valstijų arba keliauja tarp salų.

Nuo balandžio 1 d. vietos valdžia ragina turistus išvis nevykti į Havajus. Buvo net kreiptasi į įvairius leidinius, kad šiuose nebūtų reklamuojamos kelionės į Havajus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius