-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 12 14 /17:38

Į Lietuvą žengia naujos oro linijos ir iš Vilniaus skraidys į Šveicariją

Šveicarijos oro linijos „Swiss International Air Lines“ paskelbė vasarą plečiančios savo krypčių tinklą. Vienas iš naujų maršrutų, žadama, bus ir į Vilnių.
Šveicarija
Gražiausiu Šveicarijos kaimeliu vadinamas Lauterbrunenas / 123rf.com nuotr.

Tai jau antros oro linijos, kurios pranešė apie ketinimus žengti į Lietuvą kitąmet. Kiek anksčiau apie tai paskelbė Ukrainos „SkyUp“, kurie žada reisus iš Vilniaus į Odesą. Daugiau skaitykite čia.

„Swiss International Air Lines“ pranešė 2022-ųjų vasaros sezoną pridedanti naujas kryptis Europoje, taip pat atgaivinanti populiarius tarpžemyninius skrydžius į Indiją, dažninanti reisus į Niujorką, Bostoną, Čikagą.

Nuo kovo pabaigos žadama skraidyti iš Ciuricho į Vilnių, Boloniją, Nantą, Sofiją, nuo liepos – ir į Odesą. Iš Ženevos lėktuvai kils į Briuselį.

Bilietai tarp Ciuricho ir Vilniaus – jau prekyboje, jų kaina prasideda nuo 160 Eur į abi puses. Pirmasis reisas numatomas 2022 m. kovo 30 d.

Reisai vyks trečiadieniais ir šeštadieniais, lėktuvais „Airbus A220-300“. Skrydžio trukmė – maždaug 2 su puse valandos.

„Nors pandeminė situacija vis dar įtempta, mes liekame ramūs, kad sugebėsime ir toliau plėsti savo paslaugų tinklą kitai vasarai“, – teigė bendrovės komercijos direktorius Tamuras Goudarzis Pouras.

„Plečiant Lietuvos skrydžių žemėlapį, tai labai svarbi kryptis Lietuvos verslui. Yra viena iš prioritetinių krypčių ir neabejojamai bus aktuali Lietuvos verslo poreikiams,“ – pranešime spaudai cituojamas susisiekimo viceministras Julius Skačkauskas.

„Swiss“ yra trečioji „Lufthansa“ grupės oro bendrovė, kuri vykdys skrydžius iš Vilniaus. Kaip teigia Lietuvos oro uostų Aviacinių paslaugų vadovas Aurimas Stikliūnas, šios kompanijos atėjimas į Lietuvos oro erdvę – nuoseklaus skrydžio skatinimo strategijos įgyvendinimo rezultatas.

„Džiaugiamės, kad Lietuvos oro uostuose ir toliau kryptingai įgyvendiname užsibrėžtus tikslus, o to rezultatas – dar viena reguliari kryptis iš Vilniaus, kurią jau kitais metais galėsime pasiūlyti keleiviams. Paklausa šiam skrydžiui nuolat augo, ypač verslo kelionių segmente. Tai, kad pavyko sėkmingai užbaigti derybas su „Swiss“ tik dar kartą įrodo, kad verslo kelionės niekur nedingsta, o priešingai – palaipsniui jų poreikis ir vėl auga,“ – sako A.Stikliūnas.

„SWISS“ iki šiol nevykdė reguliarių tiesioginių skrydžių į Vilnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius