Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iki ko prieita: iš nacionalinio parko vagiama tiek kaktusų, kad jie pradėti žymėti mikroschemomis

Amerikos nacionaliniai parkai yra viena įstabiausių gyvenimo patirčių – daugelis jų taip atims žadą, kad nebežinosite, kaip grįžti atgal į realybę. Tad kai kurie žmonės grįžimui nusprendžia pasiimti dalelę parko su savimi – augalą, akmenį ar dar ką nors. Atrodytų, yra savaime suprantama neniokoti nuostabių gamtos kampelių, tačiau pasirodo, kad tai aišku ne visiems.
Sagvaro kaktusai
Sagvaro kaktusai / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Kaip rašo „Travel + Leisure“, Sagvaro (angl. Saguaro) nacionaliniame parke Arizonos valstijoje vagystės tapo didele problema. O lankytojai vagia ne šiaip ką – kaktusus. Ir vagia tiek, kad reindžeriai nusprendė į žymiuosius parko augalus įtaisyti mikroschemas.

Šie kaktusai, lietuviškai vadinami didžiosiomis karnegijomis, yra tikras nacionalinio parko simbolis. Jie gali užgauti net iki 18 metrų aukščio ir gyventi iki 200 metų.

Parko darbuotojų teigimu, kaktusus vagia ne tik jais susižavėję turistai, bet ir šiaip vagišiai. Anot jų, už pėdą (30 cm) augalo galima gauti apie 100 JAV dolerių.

Parkas priėmė sprendimą, kad kaktusus bus bandome apsaugoti augalus ženklinant mikroschemomis. Tiesa, jos tik padės nustatyti, kad augalas yra pavogtas, tačiau pareigūnai negalės matyti, kur jis yra.

Parko darbuotojai vis tiek tikisi, kad tai bus atbaidymo priemonė. Vagys žinos, kad jeigu jie nukniauks kaktusą, yra galimybė, kad pareigūnai nustatys, jog jis pavogtas iš nacionalinio parko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius