Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Incidentas „Ryanair“: du keleiviai užsirūkė pasislėpę lėktuvo tualete Vilniuje

Pirmadienio dieną į Ukrainą nuskristi susiruošusi dauguma keleivių tikslą pasiekė valanda vėliau, bet du iš jų taip ir liko Vilniuje. Du asmenys nusprendė dar lėktuvui nepakilus užsirūkyti tualete.
„Ryanair“ skrydis iš Vilniaus į Kijevą
„Ryanair“ skrydis iš Vilniaus į Kijevą / 15min skaitytojo nuotr.

11.30 val. iš Vilniaus į Borispolio oro uostą netoli Kijevo pirmadienį turėjęs išskristi Balys 15min informavo, kad skrydis buvo atidėtas maždaug valandai.

„Kapitonas pranešė, jog kiek vėluos: „We have to fix a small scratch on the cargo door. It will take a few minutes“ (liet. – Turime sutvarkyti nedidelį įbrėžimą ant bagažo durų. Tai kelias minutes užtruks)“, – oro uoste išgirstą informaciją perdavė keleivis.

Anot jo, kai įbrėžimas jau buvo sutvarkytas, o salono durys – uždarytos, staiga jos vėl buvo atvertos ir išlaipinti du keleiviai. „Tuomet pranešė, kad rūkė tualete“, – teigė Balys. Įgula visuomet gali patekti į tualetą, net jeigu jame ir yra užsirakinęs žmogus. Daugiau skaitykite čia: Kodėl jūs niekada iš tiesų negalite užsirakinti lėktuvo tualete.

Lietuvos oro uostų Strateginės komunikacijos skyriaus vadovas Marius Zelenius 15min patvirtino, kad toks incidentas buvo. Įgula oro uostą informavo, kad du asmenys rūkė orlaivyje, jie buvo išlaipinti iš lėktuvo ir palydėti iš oro uosto.

M.Zeleniaus teigimu, dėl šio incidento policija nebuvo kviečiama. „Įgula atsisakė rašyti pareiškimą, tad mes tik tuos asmenis palydėjome iš lėktuvo ir iš oro uosto“, – paaiškino jis.

Dėl incidento 15min paprašė komentaro iš „Ryanair“. Jį gavus tekstas bus papildytas.

Bendrovė pasilieka teisę kitą sykį atsisakyti skraidinti asmenis, kurie rūkė ar bandė rūkyti ankstesniame „Ryanair“ skrydyje.

Lėktuvuose rūkyti yra draudžiama – tą primena ir ženklai salone bei tualete, įgula apie tai įspėja ir prieš skrydį. „Ryanair“ taisyklėse rašo, kad užsirūkius „gresia rimtos baudžiamosios sankcijos, ir turėsite sumokėti visas užlaikymo išlaidas“.

Bendrovė taip pat pasilieka teisę atsisakyti kitą sykį skraidinti asmenis, kurie rūkė ar bandė rūkyti ankstesniame „Ryanair“ skrydyje.

Kodėl lėktuvuose nebegalima rūkyti?

Draudimas rūkyti lėktuvuose nėra toks ir senas. JAV 1988 metais buvo uždrausta rūkyti visuose skrydžiuose, kurių trukmė yra trumpesnė nei 2 valandos. Draudimai po truputį griežtėjo, ir XX amžiaus pabaigoje skrydžiuose rūkančių nebeliko. Ilgiausiai rūkė pilotai – buvo bijoma, kad jiems staiga uždraudus rūkyti gali suprastėti skrydžių saugumas, anksčiau yra aiškinęs portalas technologijos.lt.

XX a. pabaigoje sparčiai keitėsi supratimas apie tai, kokią žalą rūkymas (net ir pasyvus) gali padaryti žmonėms, tačiau oro linijos rūkyti uždraudė ne dėl to, kad rūpinosi keleivių sveikata. Viskas atsirėmė, žinoma, į pinigus.

123rf.com nuotr./Ženklas lėktuve
123rf.com nuotr./Ženklas lėktuve

Dėl cigarečių dūmų tekdavo nuolat valyti vožtuvą, per kurį yra išleidžiamas salone cirkuliuojantis oras. Tai oro linijoms kainavo pinigus. Kaip ir peleninių valymas, pradegintų kilimų ir sėdynių remontas, salono valymas ir saugumo sistemų patikra.

Suprasta, kad kyla pavojus ir dėl saugumo. Nuo tabako dūmų susikaupusi derva galėjo užklijuoti deguonies kaukių skyriaus dureles, tad jos nenumatytos situacijos metu teoriškai galėtų neiškristi.

Daugiau apie tai skaitykite čia: Kodėl lėktuvuose nebegalima rūkyti? Ne dėl pasyvaus rūkymo žalos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius