Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijoje karantinuotis turintys žmonės žymimi nenuplaunamais antspaudais

Indijos valstija, kurioje užfiksuota daugiausiai koronaviruso atvejų šalyje, šią savaitę pradėjo nenuplaunamu rašalu žymėti rankas žmonių, kurie atvyksta iš užsienio ir turėtų izoliuotis.
Indijoje karantinuotis turintys žmonės žymimi nenuplaunamais štampais
Indijoje karantinuotis turintys žmonės žymimi nenuplaunamais antspaudais / Nuotr. iš „Twitter“

Antspaudams naudojamas rašalas nusitrina tik per ilgą laiką. Tad ant keliautojų rankų ilgam lieka data, iki kurios jie turėtų išbūti namie, užsidarę į karantiną. Po atvykimo į valstiją jie izoliuotis turėtų 14-ai dienų. Indijoje tokiu pačiu rašalu žymimi žmonių pirštai per rinkimus – tai būna įrodymas, kad jie balsavo.

Valdžia mano, kad aiškiai matomas antspaudas ant žmonių rankų paskatins juos likti namuose, o jiems išėjus į viešumą – paragins kitus jų vengti ir galbūt informuoti pareigūnus.

„Jeigu tokie žmonės išeis, kiti galės identifikuoti juos kaip turinčius karantinuotis. Taip elgiamasi tam, kad žmonės griežtai laikytųsi namų karantino“, – aiškino Maharaštros sveikatos ministras Rajeshas Tope'as.

Nevienareikšmiškai vertinamas žingsnis žengtas po to, kai iš ligoninės pirmadienį pabėgo 11 žmonių, kurie ten laukė rezultatų dėl koronaviruso.

Dalis žmonių palaikė tokį valdžios sprendimą – lygino antspaudus su tais, kuriuos gauna einantieji į naktinį klubą, ir nematė tame nieko blogo.

Kiti kritikavo, kad toks žmonių žymėjimas tik dar labiau pasunkins ir taip sudėtingą karantine turinčių būti asmenų psichologinę būklę. Juo labiau, kad antspaudas net nereiškia, jog žmogus užsikrėtęs.

Trečiadienį Indijos traukinyje kilo didelis sąmyšis, kai jame pastebėti keturi žmonės su tokiais antspaudais ant rankų.

Traukinys atliko neplaninį sustojimą, iš jo išlaipinti šie žmonės ir nugabenti į vietos ligoninę. Iš jos jie išleisti po to, kai medikai juos ištyrė dėl koronaviruso simptomų. Traukinio vagonas buvo dezinfekuotas.

Indijoje užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius yra stebėtinai mažas – 195. 4 žmonės yra mirę.

Pasaulio sveikatos organizacija giria Indijos pastangas suvaldyti koronavirusą. Ketvirtadienį šalis nuo kovo 22 d. uždraudė visus skrydžius iš kitų šalių, žmonėms nurodė dirbti namuose, o vyresnius nei 65 ir jaunesnius nei 10 metų paragino likti namuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius