Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 02 /14:59

Iš Vilniaus ryte nepakilo „Ryanair“ lėktuvas – skrydį nukėlė liga

Ketvirtadienio ankstų rytą iš Vilniaus į Italiją turėjęs pakilti lėktuvas liko stovėti geram pusdieniui. Į Trevizo oro uostą Venecijoje jis pakilo tik popiet, nors skrydis turėjo vykti 7 val. ryto. „Ryanair“ teigimu, kelionę pavėlino liga.
Ryanair
Ryanair / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Keleiviai portalui 15min skundėsi, kad oro uoste kilo lengvas sąmyšis, keleiviai buvo pikti, nes dalis jų į anksti ryte turėjusį vykti skrydį turėjo atvykti ir iš kitų miestų. „Visą naktį nemiegoję atvyko į oro uostą ir sužinojo tokią nemalonią naujieną“, – sakė vienas jų.

Lietuvos oro uostų atstovas spaudai Tadas Vasiliauskas 15min patvirtino, kad skrydis yra nukeltas. Aviakompanija oro uostui pranešė, kad lėktuvas turėtų pakilti 14.45 val.

T.Vasiliausko turimomis žiniomis, bendrovė „Ryanair“ pasirūpino keleiviais, jiems teikia informaciją apie pasikeitimus.

„Mūsų žiniomis, kiek mes turime informacijos iš kompanijos, skrydis nukeltas dėl įgulos trūkumo. Bet detaliau pakomentuoti galėtų jau pati aviakompanija“, – teigė T.Vasiliauskas.

Skrydį nukėlė liga

15min susidariusią situaciją paprašė pakomentuoti „Ryanair“.

„Šis skrydis iš Vilniaus į Venecijos Trevizo oro uostą (gegužės 2 d.) buvo nukeltas dėl įgulos ligos. Klientams išdalinome po du kuponus maistui, o skrydis turėtų įvykti 14:45 val. „Ryanair“ nuoširdžiai atsiprašo visų klientų dėl šio vėlavimo“, – rašoma komentare.

Oro uoste skrydžio laukiantis Aurimas 15min rašė, kad situacija nepagerėjo nuo 6 val. „Nei „Ryanair“ atstovas oro uoste, nei bilietų pardavėjai nėra tikri nei dėl laiko, nei dėl vartų, iš kurių bus vykdomas skrydis“, – rašė jis. Keliautojams tiesiog patariama dar laukti.

Galiausiai prieš 15 val. lėktuvas keleivius išskraidino į Italiją.

Įspėjo, kad gali daugėti vėlavimų

Jeigu skrydis yra atidedamas daugiau nei 3 valandas, ir tai yra padaroma dėl avialinijų kaltės (dabar turimomis žiniomis, šiuo atveju taip ir įvyko), keleiviams priklauso 250 eurų kompensacija. Laukiantiems keleiviams bendrovė taip pat turi suteikti visą reikalingą informaciją, jais pasirūpinti. Daugiau skaitykite čia.

„Ryanair“ prieš porą mėnesių perspėjo keliautojus, kad šių metų vasaros sezonas gali atnešti dar daugiau skrydžių vėlavimų ir atšaukimų nei praėjusiais metais. Tai esą gali lemti besitęsiantys oro dispečerių streikai.

Praėjusi vasara „Ryanair“ buvo sudėtinga – jie buvo priversti atšaukti šimtus skrydžių dėl pačios bendrovės darbuotojų streikų. Kai Ispanijoje, Italijoje, Portugalijoje, Belgijoje, Airijoje, Švedijoje ir Nyderlanduose streikus paskelbė lakūnai, „Ryanair“ vasaros sezono įkarštyje turėjo atšaukti daugiau nei tūkstantį skrydžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius