Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Islandai turistus moko SPA etiketo: kaip pasiruošti „nuogoms maudynėms“

Islandai moka vilioti turistus: šįkart atvykti į savo šalį užsieniečius jie kviečia šmaikščia turizmo reklama – vaizdo filmuke vietinis „ekspertas“ moko, kaip pasiruošti maudynėms bendrame kubile ir nepatirti gėdos.
Turistai maudosi karštosiose versmėse Islandijoje
Turistai maudosi karštosiose versmėse Islandijoje / 123rf.com nuotr.

„Sveiki atvykę į „Islandijos akademiją“. Šiandien kalbėsime apie vieną populiariausių užsiėmimų tarp islandų – maudynes karštame kubile“, – komišką pamoką pradeda „dėstytojas“, „SPA centro direktorius“ Giunteris. Jo patarimus vaizdžiai iliustruoja „mokinys“, kuris videoklipe demonstruoja, ką reikia padaryti prieš įlendant į garuojančio vandens pilną kubiliuką.

Šis vaizdo filmukas – ne pirmas, kuriame islandai, pasitelkę saviironiją, kviečia turistus drąsiai nerti į Islandijos siūlomas pramogas. Jo kūrėjai – Valstybinis Islandijos turizmo departamentas – įsitikinę, jog toks šalies pristatymas – originalus būdas atskleisti visus Islandijos privalumus. 

Socialiniuose tinkluose pasklidęs reklaminis filmukas sudomino ir užsienio portalus, kur sulaukė puikių atsiliepimų. „Forbes“, sveikindamas islandus už humoro jausmą, pažymi, kad toks videoklipas – iškelia vieną islandams aktualią problemą – užsieniečių drovumą.

„Skandinavijos šalyse, tarp kurių yra ir Islandija, pirčių kultūra yra labai sena ir aiški. Jie patys savo nuogumo nesigėdija. Tačiau į saunas ir kubilus atėję užsieniečiai dažnai nežino, kaip elgtis – nusirengę nuogai dangsto intymias vietas, nes drovisi, ir pan. Tad šis videofilmukas buvo puikus būdas turistams parodyti, kaip derėtų elgtis, atsidūrus bendrame kubile su kitais“, – skelbia „Forbes“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius