Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanija šią vasarą įsileis turistus

Ispanija nuo liepos 1 d. planuoja įsileisti turistus ir baigti savo 2 savaičių saviizoliacijos politiką.
Andalūzija
Andalūzija / 123rf.com nuotr.

Pagal dabartines taisykles, atvykėliai iš užsienio turi 14 d. saviizoliuotis, tad turistinės kelionės iš esmės neįmanomos. Anksčiau valdžia žadėjo, kad šį taisyklė bus panaikinta vasarą, tačiau konkrečios datos neįvardijo.

Pirmadienį šalies vyriausybė paskelbė, kad reikalavimas saviizoliuotis nebegalios nuo liepos 1 d. „Blogiausia – praeityje“, – tviteryje paskelbė užsienio reikalų ministrė Arancha Gonzalez Laya, pridėdama jaustukus, kuriuose – bikinis, akiniai nuo saulės ir lagaminas.

„Liepą mes palaipsniui atversime Ispaniją tarptautiniams turistams, atšauksime karantiną ir užtikrinsime aukščiausius sveikatos standartus“, – žadėjo ministrė.

Ar lietuviams bus taip paprasta nuvykti į Ispaniją, dar bus matyti. Kol kas neskelbiamas reguliariųjų skrydžių į šią šalį grąžinimas, taip pat Lietuvoje tebegalioja sava 14 d. taisyklė. Tai reiškia, kad grįžus iš atostogų Ispanijoje tektų dvi savaites saviizoliuotis.

Lietuva taip pat tikina skelbia, kad reguliarius skrydžius atnaujins tik tomis kryptimis, kur epidemiologinė situacija yra gera. Vis tik Ispanija išlieka viena labiausiai koroanaviruso pandemijos paveiktų šalių. Ispanijos vyriausybė pirmadienį nurodė, kad ši liga pareikalavo 26 834 gyvybių.

Ispanija paprastai per metus pritraukia 80 mln. turistų, o turizmo sektorius sukuria apie 12 proc. šalies BVP. Leidimas atvykti atostogų užsieniečiams dar iki vasaros pabaigos yra būtinas Ispanijos ekonomikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius