-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ispanija sugriežtino taisykles – net ir paplūdimyje privalu dėvėti kaukę

Ispanijoje šią savaitę įsigaliojo nauji nurodymai. Augant naujų COIVD-19 atvejų skaičiui, sugriežtintos kaukių dėvėjimo viešumoje – jų reikia būnant visos viešose vietose, net ir paplūdimyje. Ne, tai ne Balandžio 1-osios pokštas.
Ispanijoje net ir paplūdimyje privalu dėvėti kaukes
Ispanijoje net ir paplūdimyje privalu dėvėti kaukes / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Paskutinėmis kovo dienomis paskelbtose taisyklėse nurodoma, kad veido kaukės turi būti dėvimos „gatvėse, atvirose erdvėse ir uždarose viešosiose erdvėse“. Tai privalu visiems nuo 6-erių metų.

Kaukės tapo privalomos visur – net ir paplūdimyje, žygiuojant po laukus ar plaukiojant jūroje.

Naujos taisyklės taip pat yra privalomos visai šaliai. Anksčiau regioninės valdžios pačios galėjo spręsti, kada ir kokiomis aplinkybėmis privalu dėvėti kaukes. Iki kovo 30-osios taisyklės diktavo, kad kaukės atvirame ore būtinos tik tuomet, kai nepavyksta išlaikyti 1,5 m atstumo nuo kitų žmonių.

Kaukių nedėvėti leidžiama tik tiems, kurie turi specifinių sveikatos problemų, kvėpavimo problemų ir tie, kurie individualiai sportuoja.

Taisyklės sugriežtintos po to, kai per savaitę naujų COVID-19 atvejų skaičius Ispanijoje išaugo nuo 128 iki 149 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

Visgi tokiu sprendimu nepatenkinta dalis turizmo sektoriaus – baiminamasi, kad nauji ribojimai atbaidys keliautojus nuo planų šią vasarą aplankyti Ispaniją.

„Jeigu Ispanija reikalaus kaukių paplūdimiuose po gegužės 17-osios, aš atšauksiu savo atostogos Marbeloje ir vyksiu į Kiprą arba Floridą, kur turistų pinigai yra laukiami“, – rašė vienas „Twitter“ vartotojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius