Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos pareigūnai Maljorkoje tramdo girtaujančius turistus, uždaro barus

Ispanijos Balearuose esančios Maljorkos salos pareigūnai trečiadienį nurodė iškart uždaryti barus trijose gatvėse, kurios yra populiarios tarp smarkiai geriančių turistų, taip siekdami sumažinti galimų koronaviruso protrūkių galimybę.
Maljorka po karantino
Maljorka po karantino / Imago/Scanpix nuotr.

Susirūpinę, kad daug turistų nesilaiko socialinio atstumo rekomendacijų, pareigūnai nusprendė uždaryti gatves Plaja de Palmos ruože salos sostinėje Maljorkos Palmoje ir Magalufe, kurį yra pamėgę jauni britai.

Ispanijoje, kuri yra tarp labiausiai nuo pandemijos nukentėjusių Europos šalių, COVID-19 pražudė beveik 30 tūkst. žmonių. Praėjusį mėnesį šalis atšaukė karantiną, kuris buvo tarp griežčiausių pasaulyje.

Tačiau įsibėgėjant vasaros sezonui, Maljorkos pareigūnai nuogąstauja, kad padėtis gali tapti nevaldoma, jei jie nesiims griežtų priemonių.

Anksčiau šią savaitę Vokietijos sveikatos apsaugos ministras išreiškė susirūpinimą dėl vaizdų, kaip šimtai vokiečių turistų linksminasi Maljorkoje be kaukių ir nesilaikydami saugaus atstumo, pakursčiusių nuogąstavimus dėl naujos koronaviruso bangos.

Vietos žiniasklaida šioje Ispanijos saloje reiškė pasipiktinimą pasirodžius vaizdo medžiagai, kurioje matyti, kaip turistai, daugiausia vokiečiai, penktadienį vakare geria, dainuoja ir šoka prie barų ir terasų.

VIDEO: Fiesta en Punta Ballena sin respetar las medidas sanitarias

Vienas vietos laikraštis tai pavadino „chaosu“, o vokiečių kalba leidžiamas „Mallorca Zeitung“ rašė, jog viskas atrodė „taip, tarsi niekas niekada nebūtų girdėjęs apie koronaviruso pandemiją“.

Regiono vyriausybė praėjusią savaitę jau įvedė dideles baudas tiems, kas organizuoja nelegalius vakarėlius ar nepaiso reikalavimų laikytis socialinio atstumo ir dėvėti kaukes.

„Nenorime necivilizuotų turistų savo salose“, – sakė regiono turizmo ministras Iago Negueruela.

Jis perspėjo, kad jei turistai savo necivilizuotas linksmybes perkels kitur, taikoma priemonė tiesiog bus išplėsta.

Prie rytinių Ispanijos krantų esančių Balearų pareigūnai sako, kad jiems reikia saugoti visuomenės sveikatą net ir įsibėgėjant vasaros turizmui, nuo kurio regione priklauso maždaug 200 tūkst. darbo vietų.

Prisiminkite, kaip vakarėliai Maljorkoje atrodė prieš pandemiją:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius