Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italija skelbia ribojimus nepaskiepytiems – įveda „superžaliąjį pasą“

Italija seka kai kurių kitų Europos valstybių pavyzdžiu ir įveda ribojimus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems asmenims – jie nebegalės naudotis kai kuriomis paslaugomis.
Žaliasis pasas Italijoje
Žaliasis pasas Italijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Italija pranešė nuo gruodžio 6 d. įvedanti „superžaliąjį pasą“, kurį galės gauti tik visiškai pasiskiepiję nuo koronaviruso arba COVID-19 liga persirgę per pastarąjį pusmetį.

Tik su „superžaliuoju pasu“ bus galima patekti į kino teatrus, teatrus, naktinius klubus, sporto sales, stadionus, naudotis keltuvais slidinėjimo kurortuose. Jo neturintys nebus aptarnaujami ir barų bei restoranų viduje.

Dabar Italijoje galiojantį „žaliąjį pasą“ gauna ne tik pasiskiepiję ir persirgę, bet ir per pastarąsias 48 val. neigiamą COVID-19 atsakymą gavę žmonės. Visgi Italijos valdžia nusprendė trečiąjį variantą panaikinti.

Ir daugiau Europos šalių, pavyzdžiui, Čekija, Slovakija, Graikija, Vokietija, jau yra paskelbusios ribojimus visiškai nepasiskiepijusiems. Vienur nepasiskiepiję negali patekti į viešbučius. Kitur – nei į barus, nei į kavines, nei į nebūtinų prekių parduotuves. Dar kitur tenka laikytis net ir komendanto valandos nuo 21 val. vakaro. Daugiau skaitykite čia: Be skiepo – apgailėtinos atostogos: Europos šalys su griežčiausiais ribojimais nepasiskiepijusiems.

Prognozuojama, kad artimiausiu metu to gali imtis ir Prancūzija bei Nyderlandai.

Net ir vakcinacijos lyderė Portugalija pranešė griežtinanti kelionių ir pramogų taisykles: daug kur tampa privalomi COVID-19 pažymėjimai, o koronaviruso testą reikės darytis ir pasiskiepijusiems.

Italijos premjeras Mario Draghi trečiadienį teigė, kad yra būtina valdyti koronaviruso atvejų skaičiaus augimą ir stengtis išlaikyti gyvenimo normalumą. Todėl ne įvedamas karantinas visiems, o tik nevakcinuoti žmonės negalės naudotis įvairiomis paslaugomis, pramogomis ir veikla.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Italija
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Italija

Įvesta ir taisyklė, kad viešuoju transportu galės naudotis tik žmonės, turintys įrodymą apie pasiskiepijimą persirgimą arba neigiamą COVID-19 testo rezultatą. Iki šiol toks reikalavimas galiojo tik ilgojo nuotolio kelionėse traukiniu ir vietiniuose skrydžiuose.

Be to, Italija paskelbė, kad skiepai taps privalomi dar kelių specialybių žmonėms. Dabar jie būtini dirbantiems sveikatos srityje, policininkams, kariams, mokytojams.

Italijoje paskiepyta apie 84 proc. vyresnių nei 12 metų žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius