Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijoje namus jau su baldais galima įsigyti vos nuo 10 tūkst. Eur: kaip jie atrodo?

Italijoje jau, atrodo, pilna mažų miestelių, kurie siūlo įsigyti namus juose vos nuo 1 Eur. Tik jų būklė paprastai yra avarinė, dar reikia ne vieną dešimtį tūkstančių eurų sudėti į jų remontą. O štai Latronico naujų gyventojų prisivilioti nori paprasčiau – siūlo įsigyti namus, kuriems daug remonto nereikia, kai kurie parduodami net su baldais.
Italijoje nusipirkti namus jau su baldais galima vos už 10 tūkst. Eur: kaip jie atrodo?
Italijoje nusipirkti namus jau su baldais galima vos už 10 tūkst. Eur: kaip jie atrodo?

Latronico – vaizdingas miestelis Pietų Italijoje, galintis pasigirti terminėmis spa, gražiais žygių takais. Jis įsikūręs didžiausiame Italijos nacionaliniame parke, ant kalvos.

Miestelis žavingas, bet jame likę jau mažiau nei 4 tūkst. gyventojų. Mažą miestą jaunesni gyventojai yra iškeitę į didmiesčius, kur yra ir daugiau galimybių užsidirbti, ir pramogauti.

Tie, kurie likę Latronico, sako, kad čia gyvenimas labai malonus. Miestelis yra 900 m aukštyje virš jūros lygio, vasaros čia nėra labai kaitrios, o maloniai šiltos. Be to, nuo jo iki Viduržemio jūros pakrantės – tik trumpa kelionė automobiliu. Per vieną dieną galima aplankyti tiek kalnus, tiek Viduržemio jūrą!

Latronico vicemeras Vincenzo Castellano pasakoja, kad nors čia žavi gamta, miestelis turi ir gerą susisiekimą. Autostrada – vos už 20 km, artimiausia ligoninė – irgi už tiek pat. Iki arčiausio oro uosto (Neapolio) – pora valandų automobiliu. Bet pačiame miestelyje labai mažai automobilių, tad oras čia labai švarus.

Daug gyventoju pastaraisiais dešimtmečiais praradęs Latronico svarstė, kaip prisivilioti naujų gyventojų. Juo labiau kad yra likę daug tuščių namų. Jau tikriausiai keliolika Italijos miestelių pardavinėja apleistus namus vos po 1 Eur, bet Latronico nusprendė elgtis kitaip. Jame namai parduodami ne tokie apleisti, bet ir už didesnę kainą – tačiau vis tiek juokingai mažą.

casa.latronico.eu nuotr./Latronico parduodami namai
casa.latronico.eu nuotr./Latronico parduodami namai

Miestas sukūrė ir interneto svetainę, kurioje senesniems namų savininkams padeda surasti potencialius pirkėjus ar nuomininkus. Galima apžiūrėti rinkoje esančių namų nuotraukas. Kai kurie jų tušti, kai kuriuose yra dalis baldų, kiti – netgi visiškai apstatyti.

Daugumos namų kainos varijuoja nuo 10 tūkst. iki 30 tūkst. Eur. Bet galima rasti ir už pusantro šimto tūkstančių eurų. Kaina priklauso ir nuo vietos, ir nuo pastato būklės.

„Pirkėjai ras įvairių namų. Pavyzdžiui, vienas yra senamiestyje. Senas, bet geras. Kitas yra apsuptas žalumos. Iki vilos reikės šiek tiek paėjėti, bet turėsite daug vietos“, – vardijo vicemeras.

Miestas vilioja gyventojus ir dar vienu būdu – tie, kurie naujam būstui restauruoti išleis bent 20 tūkst. Eur, 10 metų neturės mokėti mokesčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius