Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV miestelis užtemo – Saulės nematys du mėnesius

Sekmadienį Utkiagviko miestelyje Aliaskoje paskutinį kartą šiemet patekėjo ir nusileido Saulė. Jos čia nebus matyti maždaug du mėnesius. 4 tūkst. gyventojų turinčiame Utkiagvike poliarinė naktis truks net 65 paras.
Utkiagvikas
Utkiagvikas / Vida Press nuotr.

Gyventojus čia gali guosti nebent tai, kad vasarą Saulė nenusileis žemiau horizonto daug dienų iš eilės. Tačiau iki jos dar reikės išgyventi visiškoje gamtos tamsoje.

Šiauriausias JAV miestas įsikūręs už 480 km nuo poliarinio rato. Jis nėra vienintelis miestas JAV, kuris ilgoms dienoms žiemą panyra į tamsą, tačiau poliarinė naktis čia prasideda anksčiausiai ir tęsiasi ilgiausiai.

Saulė paskutinį kartą šiemet čia oficialiai nusileido 13.43 val. sekmadienį ir patekės tik 2019 m. sausio 23 d. Ir sekmadienį Saulės šviesos čia buvo gauta vos daugiau nei valandą.

VIDEO: Paskutinė Saulės šviesa Utkiagviko miestelyje Aliaskoje šiemet

Vietos gyventojai Aliaskoje jau yra įpratę prie tokių gamtos pokyčių – juk jų miestas kasmet aptemsta. Miestelyje net būna surengiamos poliarinės nakties sutiktuvės – su maistu, gėrimais, linksmybėmis, draugais ir juokeliais apie vampyrus.

2007 m. pasirodžiusiame siaubo filme „30 dienų nakties“ veiksmas vyksta būtent šiame miestelyje, kuris anksčiau vadinosi Barou, – į aklinos tamsos apgaubtą miestelį užklysta būrys vampyrų.

Žiemos mėnesiais naktimis Utkiagvike temperatūra nukrenta iki 23–28 laipsnių šalčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius