Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK karantino viešbučiuose gyvenantys žmonės negaili pykčio: vadina ir pragaru, ir Alkatrasu

Jau antra savaitė į Jungtinę Karalystę iš vadinamų „raudonųjų“ šalių atvykę asmenys turi privalomai 10-iai dienų izoliuotis tam numatytuose viešbučiuose, už kuriuos turi ir patys susimokėti. Vienam asmeniui – 1 750 svarų sterlingų (apie 2 tūkst. Eur), į tai įskaičiuota transportas, kambarys, maistas ir du COVID-19 testai, kuriuos privalu atlikti. Tačiau „TripAdvisor“ svetainėje jau liejasi nepatenkintų žmonių skundai – pyksta, kad už tokią didelę sumą jų gyvenimo kokybė tikrai per prasta.
JK karantino viešbučiuose gyvenantys žmonės negaili pykčio
JK karantino viešbučiuose gyvenantys žmonės negaili pykčio / AFP/Scanpix nuotr. ir nuotrauka iš „TripAdvisor“

Vienas karantinuotas viešbučio svečias piktinosi, kad viskas daroma „kuo pigiau“, nes juk pasirinkimo žmonės neturi – vis tiek turės sumokėti nustatytą sumą, rašo „Huffington Post UK“.

Vienas asmuo, priverstas izoliuotis „Radisson Blu Edwardian Heathrow“, buvo nepatenkintas ir darbuotojais, kurie esą nepagarbiai elgiasi su apsistojusiais.

„Dėl su COVID-19 susijusių priežasčių niekas nevalo kambario, ir vienintelis kelias 15-ai minučių jį palikti ir įkvėpti šiek tiek gryno oro yra prašyti darbuotojų eskorto. Tai ir taip sudėtinga situacija, o kad viskas būtų dar siaubingiau, maistas čia yra visiškai bjaurus ir patiekiamas popierinėse dėžutėse su popieriniais įrankiais.

Mes buvome priversti paprašyti normalių lėkščių, bet dabar turime jas plauti kriauklėje be jokio muilo... Ir mes už tai MOKAME“, – rašė vienas svečias.

Savo viešbučio įvertinimą jis iliustravo ir maisto nuotraukomis. Pavyzdžiui, rytui buvo gautas „grybų beigelis su keptu kiaušiniu ir sūriu“. „Maistas čia yra toks siaubingas, kad po paskutinės gautos vakarienės užsisakėme „McDonald's“, – rašė jis.

Nuotr. iš TripAdvisor/Maistas „Radisson Blu Edwardian Heathrow“
Nuotr. iš TripAdvisor/Maistas „Radisson Blu Edwardian Heathrow“

Dėl maisto kokybės tūžo ir daugiau šiame viešbutyje izoliavusių asmenų. Jis vadinamas ir „šlykščiu“, ir „pasityčiojimu“, skundžiamasi, kad dažnai būna beskonis ir šaltas, kad „jo neduotų net šuniui“.

„O vis tiek turime už mus abu mokėti po 180 svarų sterlingų už naktį, kai standartinis įkainis būtų tik 80 svarų sterlingų. Niekada nemokėčiau po 100 svarų per dieną už tokį maistą, – rašė kitas svečias. – Galiausiai, viskas daroma kaip įmanoma pigiau, nes mes tiesiog neturime jokio kito pasirinkimo. Ir tai labai negarbinga.“

Kitas viešbutis – „Heathrow’s Holiday Inn“ – irgi sulaukia daug kritikos. Vienas čia izoliavęsis tiesiog viešbutį apibūdino kaip „Alkatrasą“. Alkatrasas – liūdnai pagarsėjusi izoliuota vieta JAV saloje, kurioje veikė sunkiųjų darbų kalėjimas, apipintas žiauriomis istorijomis.

Asmuo aiškino, kad jis pirmą dieną apsinuodijo maistu – esą nuo žuvies. Pyko ir dėl to, kad prireikus ko nors neįmanoma susisiekti su darbuotojais, koridoriai pilni šiukšlių maišų ir padėklų su indais. „Su mumis elgiasi kaip su gyvuliais“, – rašė jis.

Nuotr. iš TripAdvisor/„Heathrow’s Holiday Inn“
Nuotr. iš TripAdvisor/„Heathrow’s Holiday Inn“

„Radisson Blu Edwardian Heathrow“ portalui „HuffPost UK“ atsiuntė savo meniu pavyzdį. Pavyzdžiui, vieną dieną buvo siūloma:

  • pusryčiams – figų ir apelsinų dribsniai „Bircher“;
  • pietums – menkė, keptas pankolis su sojos ir imbiero padažu, garbanotosios trūkažolės su makadimijos riešutų ir keptų figų garnyru;
  • vakarienei – tailandietiškas žaliasis karis su granatų „tabbouleh“ ir žaliųjų citrinų padažu.

Viešbučio atstovas spaudai „HuffPost UK“ sakė, kad jie labai rimtai žiūri į savo vaidmenį vyriausybės programoje ir dirba kartu su Sveikatos ir socialinės rūpybos departamentu, kad būtų suteiktos atitinkamos paslaugos už vyriausybės nustatytą kainą.

„Priimame visas svečių reakcijas, kurios padeda ir toliau užtikrinti paslaugų standartą mūsų viešbutyje, kartu paklūstant ir Departamento reikalavimams“, – lakoniškai sakė atstovas.

Anglija paskelbė „raudonąjį“ 33 šalių sąrašą, į kurį įtraukė daugiausia nerimo dėl COVID-19 atmainų plitimo keliančias valstybes. Atvykę iš šių šalių žmonės privalo važiuoti į numatytus „karantino viešbučius“, kuriuose izoliacijoje turi praleisti 10 dienų. Už tai jie turi ir patys susimokėti – 1 750 svarų sterlingų (apie 2 tūkst. Eur).

Škotijoje galioja dar griežtesnės taisyklės – į karantino viešbučius turi važiuoti visi keliautojai, išskyrus tuos, kurie atvyko iš Bendros kelionių srities (Common Travel Area).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius