-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juokinga ir net absurdiška šių laikų realybė – atidėtas skrydis nustūmė turistus į saviizoliaciją

Tikriausiai nesuklysime spėdami, kad savo ateities keliones planuojate ir pagal COVID-19 pandemijos taisykles. Pasitikrinate, ar nereikės priverstinės saviizoliacijos, kokius standartus turite sekti, kokia užsikrėtimo rizika ir taip toliau. Taip dabar keliauja tie turistai, kurie kelionėms ryžtasi apskritai. Tik 80 britų tai nepadėjo – neplanuotos aplinkybės juos uždarė karantine.
Gibraltaras
Gibraltaras / 123rf.com

Iš tikrųjų, nėra taip jau blogai. Internete galima greitai surasti visą reikalingą informaciją ir pasirinkti saugiausią ir patogiausią kelionės tikslą. Nieko baisaus. Žinoma, yra tikimybė, kad taisyklės pasikeis jums bekeliaujant, tačiau ji nėra didelė. Ir šiuos „EasyJet“ keleivius ištiko kiek kitokia bėda.

Šie britai keliavo į Gibraltarą, kuris yra Jungtinės Karalystės teritorija šalia Ispanijos. Viduržemio jūros skalaujamas vos 6,7 kvadratinių kilometrų plotas yra lengvai pasiekiamas pigių skrydžio oro linijų „EasyJet“ lėktuvais. Čia galima pasimėgauti saule, jūra ir įvairiomis pramogomis. Svarbiausia, kadangi tai – JK teritorija, į Britų salas sugrįžtantys poilsiautojai neturi užsidaryti priverstiniame karantine. Tobula, tiesa?

Gibraltaras net nebuvo taip stipriai paveiktas COVID-19 pandemijos. Ir tapo britų turistų svajone. Tik 80 žmonių grupelei tai tapo tikru išbandymu. Dėl prastų oro sąlygų „EasyJet“ skrydis į Gatviko oro uostą buvo atidėtas. Buvo nuspręsta, kad lėktuvas išskris ryte. Oro linijos pagal visas taisykles ėmė siūlyti apgyvendinimą trumpam įstrigusiems keleiviams. Dalis jų nakvynės vietą susirado patys, dalis lipo į „EasyJet“ autobusą ir išvyko į viešbutį.

123rf.com/Gibraltaras
123rf.com/Gibraltaras

Problema ta, kad tas viešbutis nebuvo Gibraltare – jis buvo Ispanijoje. Taigi, parvykę namo turistai dabar privalo izoliuotis net dvi savaites. Mat COVID-19 stipriai smogė Ispanijai, ir išimčių šioms taisyklėms nėra – jei buvai Ispanijoje, sugrįžęs privalai izoliuotis.

„EasyJet“ teigia, kad neturėjo kito pasirinkimo. Gibraltare nebuvo pakankamai viešbučių tokiai keleivių grupei. Kai kurie keleiviai netgi liko nakvoti oro uoste, žinodami, kad taip gali nutikti. Kiti manė, kad viskuo pasirūpins oro linijos – juk jie net neturėjo laiko palikti viešbučio ir pamatyti tą Ispanijos gabalėlį, tai kur galėjo užsikrėsti?

Ir tai ne pirmas panašus atvejis. Prieš porą savaičių SAS lėktuvas Norvegijoje nusileido vos 60 sekundžių per vėlai, kad keleiviams pavyktų išvengti saviizoliacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius