Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaimelis Europoje, kuris nepasiekiamas automobiliu: net šiukšliavežę reikia atskraidinti

Įsivaizduokite poilsį mažame miestelyje Šveicarijoje, netoli pirmosios UNESCO paveldo vietos Alpėse – Alečo ledyno, kai staiga pakeliate galvą ir pamatote skrendantį sunkvežimį. 7,5 t sveriančią šiukšliavežę, prikabintą prie keltuvo.
Kaimelis Europoje, kuris nepasiekiamas automobiliu: net šiukšliavežę reikia atskraidinti
Kaimelis Europoje, kuris nepasiekiamas automobiliu: net šiukšliavežę reikia atskraidinti / 123rf.com / AletschArena_ch / Flickr/Kurt Zwahlen nuotr.

Bettmeralp – kaimelis Šveicarijoje, populiari turistų traukos vieta, kuriame nėra automobilių. Į jį galima patekti tik didžiuliu keltuvu, kuriuo tenka atgabenti net ir šiukšliavežę.

1 970 m aukštyje esantis kaimelis – populiarius tarp turistų tiek žiemą, tiek vasarą, čia itin mėgsta poilsiauti šeimos su vaikais. Kurortas yra gavęs specialų „Families Welcome“ sertifikatą, siūlo įvairiausios veiklos vaikams, pavyzdžiui, net ir vežimėliams „draugiškus“ takus kalnuose.

Skaičiuojama, kad per metus čia būna net 300 saulėtų dienų. Nuo Bettmeralp atsiveria fantastiški vaizdai. Galima matyti tūkstančius Valė viršūnių, įskaitant Weisshorn, Domą, Materhorną.

Žiemomis čia traukia slidininkai ir snieglentininkai, nes siūloma įvairių trasų – priklausomai nuo kiekvieno sugebėjimų. Kadangi priguža daug žmonių, tai žinoma, būna ir daug atliekų. Kad būtų užtikrinta švara ir tvarka mieste, kaimelyje veikia atliekų surinkimo tarnyba.

Į Bettmeralp neveda joks kelias, kuriuo būtų galima atvažiuoti. Tad kaip išgabenti iš jo atliekas, kurių negalima, pavyzdžiui, kompostuoti?

Į kaimelį būna atkeliama šiukliavežė, ja surenkamos atliekos, ir tuomet pilna nugabenama į bazinę stotį žemiau, ištuštinama, ir vėl gabenama aukštyn.

Tai tiesiog dar vienas įdomus dalykas apie šį kaimelį – kuris išnaudojamas ir marketingui, nes pripažinkit, vaizdas neeilinis.

VIDEO: Deshalb fährt dieses Müllauto täglich mit der Seilbahn | Galileo Lunch Break
VIDEO: Bettmeralp Bahnen AG - Steuerungs- und Antriebstechnik mit Simatic

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius